Новинарів Волинської філії Суспільного мовника навчали тренери BBC Media Action

Новинарів Волинської філії Суспільного мовника навчали тренери BBC Media Action

14 чер. 2019

З 9 по 12 червня у Волинській філії UA: Суспільне мовлення відбувся тренінг для журналістів за підтримки BBC Media Action. Досвідом поділилися тренери Ерол Мюррей і Грем Холідей.

За словами Ерола Мюррея, нині світовим трендом є мобільна журналістика, засоби якої дають змогу швидко реагувати на події. Сучасний журналіст повинен уміти вести репортажі з місця події, записувати інтерв’ю чи знімати на ґаджет. Учасники тренінгу опановували й демонстрували знання правила "трьох третин", тобто основних принципів побудови композиції кадру й правил відеознімання. Зі свого боку тренер ВВС Media Action Грем Холідей навчав волинських новинарів адаптувати TV-контент до соціальних мереж.

"Журналісти, оператори та режисери монтажу дізналися, як правильно знімати на мобільні, обговорили правила поширення інформації, зокрема новин у соцмережах. Це дасть змогу залучити нову аудиторію. Закордонні тренери їздили з нашими знімальними групами на зйомки й спостерігали за монтажем", — зазначила в. о. шеф-редактора бюро новин UA: ВОЛИНЬ Наталія Морозюк.

Про мету тренінгу розповів генпродюсер інформаційного мовлення Суспільного ВладиславГрузинський: "Ми разом із BBC Media Action їздимо філіями й розповідаємо про "mobile journalism". Ці навички потрібні у двадцять першому столітті, бо контент переходить у соціальні мережі. У нас таких навичок немає, тому цей візит — важливий".

Наталія Морозюк відзначила актуальність знань, які здобули учасники тренінгу.

"Цікавий і корисний досвід створення й просування інформаційного  контенту, яким поділилися представники одного з найпотужніших світових суспільних мовників із давніми традиціями, допоможе в роботі новинарям UA: ВОЛИНЬ", — підсумувала вона.

Захід відбувся за підтримки Академії суспільного мовлення