«Війна торкається кожного»: волонтер Ігор Шевчук в інтерв’ю Суспільне Луцьк

«Війна торкається кожного»: волонтер Ігор Шевчук в інтерв’ю Суспільне Луцьк

21 лют. 2023

Волинський волонтер Ігор Шевчук за час повномасштабного вторгнення наїздив до 30 тисяч кілометрів з допомогою військовим. Робочий графік медика психіатричної лікарні, доба через чотири, дозволяє займатись волонтерською діяльністю.  Опікується Ігор 14-тою окремою механізованою бригадою імені Романа Великого. Після повернення з Харківського напрямку, чоловік розповів журналістці Суспільного у Луцьку Оксані Кот, що його спонукає допомагати військовим та їздити на схід, ризикуючи життям. Відео розмови дивіться на ютуб-каналі Суспільне Луцьк, або у міжрегіональному проєкті «Суспільне. Спротив».

Читайте також: «Суспільне. Спротив» на ютубі — де дивитись

«В принципі держава на своєму рівні забезпечує військових, але є багато нюансів, які навіть важко пояснити. Тому що в плані харчування є все, але з’їсти домашнього тушкованого м’яса — це з’їсти домашнього тушкованого м’яса, а не стандартного сухпайка. Ми веземо багато копченого (кури, бочок)  тому, що солдати на фронті це переважно чоловіки і  їм треба добре харчуватися. Я сьогодні взяв поки що не офіційний запит від військових — це павербанки, зарядні станції великі, ціною 30-ти – 40-ка тисяч гривень, комплекс батарей для безпілотників, для дронів», — розповідає Ігор Шевчук.

Читайте також: Волинський композитор Олександр Каліщук розповів Суспільному про сталінські репресії, творчість та життя

«Є такі речі, коли очі сприймають, а розум — ні. Коли ти їдеш  деокупованими територіями і бачиш повністю зруйновані села, будинки, вулиці. В нас які проблеми, світло виключили, в сусіда є, а в мене немає, — на такому рівні. Ми були в Куп’янську на Різдво і ночували в хлопців, це вже буде на все життя спогад. І коли ти по місту ходиш, люди ходять і вибухи, я їх чую і місцеві чують та не звертають на них уваги. А ми то, звичайно від кожного вибуху здригаємося», — згадує Ігор Шевчук.

«Дуже дякую людям, які допомагають, які розуміють, що в країні війна і вона  торкається кожного. Нам треба долучатися, допомагати. Я не раз говорю: купуєш собі апельсинів, — купи шкарпетки військовим. Купив собі якусь річ, — задонать 50 гривень. Тим більше зараз зима, в пріоритеті теплі речі, вітамінні набори, сезонні медикаменти. Все, щоб наблизити перемогу!», — наголошує волонтер.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні та якісні новини Волині — читайте на цифрових платформах Суспільного у Луцьку:

За матеріалами Суспільне Луцьк.