17 травня UA: ВОЛИНЬ розповість як звучить Луцьк

17 травня UA: ВОЛИНЬ розповість як звучить Луцьк

13 тра. 2019

З нагоди відкриття у Луцьку 17 травня цього року нового туристичного сезону відбудеться арт-променад «Так звучить Луцьк». Ця подія поєднає історичну, культурну, мистецьку і просвітницьку складові. До її проведення залучено велику кількість луцьких музикантів та музичних колективів, а саме: духовий і симфонічний оркестри, ансамбль скрипалів Волинського коледжу культури та мистецтв імені І.Ф. Стравінського,  титулярного органіста  Кафедрального костелу святих апостолів Петра і Павла Петра Сухоцького, камерний хор «Оранта», академічний камерний оркестр Волинської обласної філармонії «Кантабіле», квартет «Акорд», театр-студія  «Гармидер» та багато інших.

На фоні кращих зразків архітектури Луцька звучатимуть твори класиків світової та української музики, в тому числі й музика сучасного композитора Віктора Тиможинського.

 Зважаючи на масштаб, унікальність та важливість події, суспільний мовник Волині вирішив стати її медіапартнером.

 Організатори і учасники заходу розкажуть про подробиці підготовки у ранкових телевізійних і радіошоу. Новинарі висвітлять подію в інформаційних випусках. Підписники офіційної Facebook сторінки UA: ВОЛИНЬ зможуть переглянути 17 травня з 18:00 до 21:00 стрім-трансляцію арт-променаду онлайн.

 "Туристичний Луцьк з кожним роком розвивається завдяки громаді та промоції міста за межами регіону. Туристи завжди потрібні, особливо, для міст з такою історією і можливостями, як у нас. Варто лише про це розповідати. Саме це максимально якісно реалізує Волинська філія Суспільного. Про усі новації туристичного сезону дізнаються усі глядачі та слухачі, а також наші підписники у соціальних мережах з прямих ранкових ефірів, з випусків новин. Обіцяємо висвітлити усі сторони дозвілля та туризму загалом. Ба більше, у нас налагоджена співпраця з усіма філіями Суспільного в Україні та центральними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА. Впевнений, що ця співпраця принесе користь волинській громаді та потенційним туристам з інших областей", - коментує телепродюсер UA: ВОЛИНЬ Влад Зінкевич.

"Ви чули притишений шепіт легкого вітру? Чи дзвінкий голос дощових крапель? А чи, може, дослухалися до мовчання каменю? А чи чуєте Ви Луцьк? Його пульс, його ритм, його дихання – як звучить його душа? Вперше у нашому місті з нагоди відкриття туристичного сезону – 2019 відбудеться унікальний арт-променад "Так звучить Луцьк!" Ця музика міста в його багатомовній архітектурі, тихих вулицях, гамірних площах, пташиних скверах і галасливих парках і, звичайно, такому багатоголосому промовлянні древнього величного замку",  - йдеться на сторінці події у Facebook. Ініціатор проведення арт-променаду - управління туризму і промоції міста Луцької міської ради

"Інформаційний супровід заходу здійснюватиме «Суспільне» — наш давній і надійний партнер. Вже тривалий час «Суспільне» долучається до промоційних і просвітницьких заходів управління туризму та промоції міста Луцької міської ради, інформуючи широкі кола громадськості міста і Волині про цікаві ініціативи,події та заходи", — зазначила начальниця управління туризму та промоції Луцька Катерина Теліпська.   

Проведення заходу такого формату у Луцьку відбудеться вперше. Початок о 18:00 на Театральному майдані  і завершення о 21:00 — серед величних мурів Луцького замку.