Суспільне Луцьк — інформаційний партнер кінофестивалю про права людини Docudays UA

Суспільне Луцьк — інформаційний партнер кінофестивалю про права людини Docudays UA

28 лис. 2022

З 2 до 10 грудня на Волині відбудеться ХIХ Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

Волинська філія Суспільного  інформаційний партнер події. Про найцікавіші активності фестивалю розкажуть журналісти Суспільного в інформаційних випусках, а організатори події — у студії проєкту «РадіоДень» на Українському Радіо Луцька.

«"Надзвичайний стан" такою є основна тема цьогорічного Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Це про сучасне наше з вами життя в умовах війни, коли життя людей і права під постійною загрозою. Про це потрібно говорити і розповідати і за посередництва кіно також. Наш вклад у це інформаційна підтримка фесту, до речі, нашого традиційного партнера», — говорить продюсер Суспільне Луцьк Костянтин Лоцман.

Читайте також: Матчі другого туру Чемпіонату світу в Катарі — дивіться на Суспільному

Відкриття фестивалю відбудеться 3 грудня о 16:00 у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки фотовиставкою «Нескорений Херсон» і фільмом Юлії Гонтарук «Фортеця Маріуполь.Орест». 

«Ці теми треба обговорювати, гуртуватися задля їхнього вирішення, як ми згуртувалися для захисту країни від ворога. Документальне правове кіно є чудовим інструментом, аби побачити ці проблеми на рівні малих громад і в світовому масштабі. Велике дякую колективу Суспільне Луцьк за щорічну інформаційну підтримку Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA на Волині — команда організаторів дуже цінує цю співпрацю», каже координаторка Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA Богдана Стельмах.

Оперативні та якісні новини Волині — читайте на цифрових платформах Суспільного:

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 місцеві телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.


Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA це єдиний в Україні фестиваль на правову тематику. Фільми, які беруть участь у фестивалі, представлені режисерами з більшості країн світу і є володарями престижних національних і міжнародних нагород.