«Кримське питання»: як звільнення Херсонщини вплине на перспективи деокупації Криму

«Кримське питання»: як звільнення Херсонщини вплине на перспективи деокупації Криму

25 лис. 2022

26 листопада о 19:45 на Суспільне Луцьк та усіх місцевих телеканалах Суспільного Мовлення* та о 20:00 на каналі Суспільне Крим ведуча токшоу «Кримське питання» Олеся Вакуленко обговорить з експертами успішну операцію зі звільнення частини Херсонщини, перспективи перекриття постачання для окупаційних військ з Кримського півострова та майбутню деокупацію південної частини України.

Після 254 днів окупації Херсон повернувся під контроль України. У звільнених містах та селах області відновлюють життя. На лівобережжі Херсонщини продовжують лунати вибухи — Сили оборони знищують склади боєприпасів, техніку, живу силу та логістичні шляхи військ рф. Станом на 17 листопада на території деокупованої Херсонщини вже зафіксовано 461 воєнний злочин, скоєний російськими військовими, найбільше з цього переліку — порушень законів і звичаїв війни. 

Деокупація Херсона й території на правому березі Дніпра стратегічно важлива для українських військових. Саме з цих позицій ЗСУ триматимуть під вогневим контролем три головні дороги до Криму, які пролягають на сухопутному мосту. Низка російських логістичних об’єктів і складів боєприпасів опиниться в зоні дії високоточної ракетної системи України. 

Читайте також: Межі толерантності в часи війни: цикл інтерв’ю з представниками нацспільнот та корінних народів

Яким є зараз рух опору на окупованому півострові, які воєнні злочини вчиняють окупанти проти громадян України у Криму та які можливі шляхи звільнення окупованого півдня країни? Про це розкажуть гості програми:

  • Павло Лакійчук, керівник безпекових програм Центру глобалістики «Стратегія ХХІ»;
  • Владислав Селезньов, військовий експерт;
  • Ескендер Барієв, голова правління Кримськотатарського ресурсного центру;
  • Іван Ступак, військовий експерт.

Дивіться онлайн «Кримське питання» на сайтах місцевих телеканалів Суспільного, а запис — на ютуб-каналі Суспільне Крим. 

Попередні випуски проєкту «Кримське питання» були про таке: 

Мета проєкту «Кримське питання», створеного регіональною командою Суспільного Мовлення — повернути Крим в інформаційну повістку України та світу. Вперше телеглядачі побачили його у лютому, проте через повномасштабне вторгнення проєкт довелося тимчасово призупинити. Над «Кримським питанням» працюють журналісти й редактори Суспільне Крим спільно із Суспільне Львів

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 місцеві телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Суспільне Крим — офіційний сайт телеканалу Суспільного Мовлення Суспільне Крим, всеукраїнського супутникового телеканалу, який мовить 24/7.

Крім Суспільне Донбас.