З 8 квітня на телеканалі UA: ВОЛИНЬ – «РадіоДень»

З 8 квітня на телеканалі UA: ВОЛИНЬ – «РадіоДень»

8 кві. 2019

З 8 квітня UA: Українське радіо Луцьк можна буде не лише почути, а й побачити на телеканалі UA: ВОЛИНЬ. У прямому ефірі  в програмі “РадіоДень” ведучі радіо разом із запрошеними гостями-експертами говоритимуть про соціально важливі проблеми волинської громади, культурно-мистецьке та громадське життя краю.

У радіостудії вже зробили телезапис у тестовому режимі. Старт в ефірі – у понеділок 8 квітня о 12:15.  Усіх слухачів і глядачів запрошують долучатись до нового проекту Волинського суспільного мовника: всі охочі матимуть можливість брати участь в обговоренні актуальних для регіону тем, зателефонувавши під час прямого ефіру чи надсилаючи повідомлення та коментарі у Viber.

"Щоразу коли ми запроваджуємо щось нове, це завжди злагоджена командна робота. У такі моменти ми не ділимося на радіо і телебачення, журналістів і технарів, новинарів чи ранківців. Усі ми – UA: ВОЛИНЬ, і робимо спільну справу. Так завжди було під час наших виїзних студій на різних локаціях, разом ми працюємо і на діджитал-платформах, ось тепер запускаємо РадіоДень ", - ділиться продюсер Волинської філії Суспільного Костянтин Лоцман.

Втілення цього проекту – це ще одне досягнення колективу Волинської філії Суспільного, наголошує менеджерка UA: ВОЛИНЬ Людмила Гетманчук:

«Власними силами працівники зробили ремонт приміщення і технічне оснащення студії. Долучались і журналісти, і технарі, і адмінперсонал: білили, фарбували, закріплювали двері, облаштували дві фотозони. Інженери, електрики проклали необхідні комунікації, відремонтували телекамери і встановили їх в радіостудії. Це велика робота колективу однодумців», — зазначає Людмила Гетманчук.

Продюсер Українського радіо Луцьк Сергій Ткачук цінує внесок всіх причетних до реалізації цього проекту, адже, на його думку, у  конструктивних суперечках вдалося обрати оптимальний варіант розташування камер, подачу сигналу та синхронізацію з телебаченням. І Як результат –  можливість транслювати радіо ефір на ТБ з якісною «картинкою».

“ Особливо відзначу нашу інженерно-технічну службу, яка навіть за відсутності необхідного обладнання та можливостей оновлення техніки виконала завдання”, - розповідає Сергій Ткачук.

За його словами, творчий колектив посилено працює над темами майбутніх ефірів – домовляється про участь у «РадіоДні» з дійсно цікавими гостями, обговорює актуальні теми і ретельно готується до ефірів. Коли важко визначитися з пріоритетами, керуються інтересами та потребами громади. Команда однодумців сподівається, що до чисельної радіоаудиторії долучаться й телеглядачі. Саме вони і будуть оцінювати роботу команди Волинського Суспільного.

«Підготовка до старту проекту «Радіодень» тривала довгий період. Ми ретельно вивчали з колегами карту проекту і намагались адаптувати вимоги до технічних можливостей, наповнення з врахуванням особливостей інформаційних потреб волинської громади. У тісній співпраці з менеджером і продюсером філії, головним режисером та технічною службою неодноразово проводилися технічні прогони та проби”, - говорить Сергій Ткачук.

До ведення ефірів будуть залучені практично усі працівники. Не буде у теле- і радіоефірі домінування одного обличчя чи голосу. Відтепер  ведучих, яких не бачили, а тільки чули, будуть впізнавати. Вестиме ефіри і продюсер радіо.

Цей проект дозволить  збільшити слухацьку аудиторію і буде цікавим для телеглядачів. Заплановано також одночасну трансляцію і на цифрових платформах – у Facebook на сторінках філії та  радіостанції. А це – залучення молоді та аудиторії яка не дивиться телебачення, а отримує інформацію в Інтернеті.

Спільна справа – найкращий таймбілдінг! Вдячний колегам за роботу і небайдужість, я маю за честь працювати з професіоналами, які справді люблять свою нелегку професію. Ну а 8 квітня ми вже матимемо можливість сказати: «  – Говорить і показує «Українське радіо Луцьк»,  - емоційно коментує Сергій Ткачук.

Після запуску «РадіоДня»  о 12:15 заплановано, врахувавши досвід, додати в ефір на UA: Волинь ще один проміжок – о 17:20.