«Незламні» — радіоісторії про захисників на Українському радіо Луцьк до Дня Незалежності України

«Незламні» — радіоісторії про захисників на Українському радіо Луцьк до Дня Незалежності України

22 сер. 2022

До Дня Незалежності України, команда Суспільне Луцьк підготувала радіопроєкт «Незламні», який вийде в ефір Українського Радіо Луцьк 24 серпня о 12:35 та о 17:40.

Упродовж дня журналісти мовника розповідатимуть історії волинян, які у різні роки минулого століття і у наш час виборювали і продовжують виборювати незалежність України. Це історії дітей, які облаштували блокпости у волинських містах, аби зібрати кошти для потреб ЗСУ, і наших захисників, які 8 років боронять Україну на різних фронтах, і волонтерів, які тримають тил.


Дитячий блокпост у Луцьку

Денний блок присвячений героям сучасності. А о 17:40 радіослухачі Українського Радіо Луцьк почують історію родини Василя Кушніра – голови братства ветеранів УПА Волинського краю імені Клима Савура. Нині 16 захисників із цієї родини борються за незалежність нашої держави з російським агресором.

Василь Кушнір

Читайте також: Історії свідків Незалежності, включення з міст України, аналітика — спецефір «Суспільне. Спротив»

А колись, хлопчина 6 років, не усвідомлюючи того, що робить, передавав надзвичайно важливі повідомлення для вояків УПА. Одного разу його перепинили НКВД і влаштували перевірку. Нічого крім бутля горілки не знайшовши, відпустили. Потрібна інформація була захована в корку. Пригадує про своє дитинство Василь Кушнір.  Він разом зі своїм, на кілька років старшим братом, були зв’язковими УПА. Подорослішавши, прийшло усвідомлення, що робили важливу справу, — допомагали дорослим, серед яких був і їхній батько, боронити незалежність України. Мама, щоб вберегти вишитий рушник з тризубом, зв’язала його у вузол, обмотала нитками в моток і закопала. Наступні покоління знайшли оберіг і зараз відшивають його копію. Онук Олесь  супроводжує дідуся на різні заходи і зустрічі присвячені календарним святам України. 

«У єдності наша сила і завдяки нашій  згуртованості і любові до Батьківщини ми здолаємо агресора і здобудемо омріяну перемогу. Слава Україні!» — говорить редакторка Українського Радіо Луцьк Оксана Кривцун.

Слухайте Українське радіо Луцьк онлайн на сайті філії та на частотах: 

  • Луцьк - 88,3 FM;
  • Горохів - 106,5 FM;
  • Ковель - 91,8 FM;
  • Кортеліси - 88,9 FM;
  • Любешів - 107,8 FM;
  • Нововолинськ - 100,3 FM;
  • Цумань - 100,4 FM;
  • Камінь-Каширський - 105,8 FM;
  • Олика - 89,1 FM;
  • Шацьк - 101,5 FM.

Суспільне Луцьк — це філія Суспільного мовлення у Волинській області, до складу якої входять: телеканал Суспільне Луцьк, Українське радіо Луцьк, цифрові платформи:

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.