Найцікавіше з фестивалю «LUCHESK ORGANUM» — на Суспільному

Найцікавіше з фестивалю «LUCHESK ORGANUM» — на Суспільному

8 сер. 2022

З 24 липня по 21 серпня на Волині проходять концерти IV міжнародного фестивалю органної музики «LUCHESK ORGANUM» за участі відомих українських та закордонних виконавців. Організатор заходу Волинська обласна філармонія, Суспільне Луцьк підтримує подію на правах інформаційного партнера. 

Найяскравіші події команда Суспільне Луцьк висвітлює в інформаційних телерадіовипусках та на цифрових платформах мовника. Про фестивальні активності розповіли організатори події і в ефірі радіопередачі «РадіоДень» Українського радіо Луцьк.

За словами директора Волинської обласної філармонії Сергія Єфіменка, фестиваль популяризує академічну музику, зокрема її  органний жанр — чи не найстаріший вид музики людської цивілізації. За участі найкращих органістів Європи на органі німецького виробництва, який має 40 регістрів та 2680 труб, протягом фестивалю звучить краща музика світу: від Баха до Скорика, від епохи бароко до модерну. 

«Концерти фестивалю популярні й очікувані. Їх успіх був би неповним без плідної співпраці із Суспільне Луцьк, команда якого надає свої технічні й творчі можливості для популяризації концертних заходів. Творчий тандем Волинської обласної філармонії та Суспільного успішно пропагує неперевершені музичні скарби минулого у виконанні відомих артистів сучасності на найдосконалішому клавішно-духовому музичному інструменті, який створила наша цивілізація за останні століття» — говорить Сергій Єфіменко

 

Читайте також: Концерт духовної музики з Волині — на регіональних телеканалах Суспільного

Концерти «LUCHESK ORGANUM» проходять щонеділі у Луцькому Кафедральному костелі Святих Апостолів Петра і Павла. Поціновувачі органної музики вже мали нагоду послухати класичні та сучасні твори у виконанні Олени Мацелюх зі Львова, Жана Марі Лєвруа з Франції, Віктора Лияка з Польщі. 14 серпня звучатимуть «Органні фантазії» у виконанні харківського органіста Станіслава Калініна, а 21-го — відбудеться концерт духовної музики «HOSANNA» за участі львівських виконавців Світлани Позднишевої (орган), Любомира Ліщука (тромбон), а також тромбоністів з Луганська Олександра Хохлова та Ігоря Шаповалова

Відомий органіст-віртуоз та патріот України Жан-Марі Лєвруа (Париж, Франція) не вперше приїхав на фестиваль у Луцьк, цього року він виконав авторську сюїту «Слава Україні». Традиційно високу виконавську майстерність продемонструвало мистецьке подружжя Мацелюхів зі Львова.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Суспільне Луцьк — це філія Суспільного мовлення у Волинській області, до складу якої входять: телеканал Суспільне Луцьк, Українське радіо Луцьк, цифрові платформи:

Також у Суспільного є сайт.

Дивіться телеканал Суспільне Луцьк в ефірі та онлайн на сайті філії.

Слухайте Українське радіо Луцьк онлайн та на частотах:

  • Луцьк - 88,3 FM;
  • Горохів - 106,5 FM;
  • Ковель - 91,8 FM;
  • Кортеліси - 88,9 FM;
  • Любешів - 107,8 FM;
  • Нововолинськ - 100,3 FM;
  • Цумань - 100,4 FM;
  • Камінь-Каширський - 105,8 FM;
  • Олика - 89,1 FM;
  • Шацьк - 101,5 FM.