Розслідування «Bihus.Info» про активи Медведчука — в ефірі «Суспільне. Спротив»

Розслідування «Bihus.Info» про активи Медведчука — в ефірі «Суспільне. Спротив»

12 лип. 2022

12 липня у вечірньому блоці міжрегіонального марафону «Суспільне. Спротив», який виходить на телеканалі Суспільне Луцьк з 17:00 до 21:00, дивіться журналістське розслідування від команди «Bihus.Info».

Редакція розслідувачів отримала копії внутрішніх документів від співробітників Віктора Медведчука. Ці матеріали пояснюють, звідки в колаборанта з’явились сотні мільйонів доларів на літаки та яхти, і як він почав отримувати частки в українських промислових підприємствах. А також як ховав ці частки завдяки офшорам та підставним іноземцям. Як Медведчук ставав олігархом 一 у розслідуванні Аліси Юрченко.

Онлайн-трансляція телемарафону «Суспільне. Спротив» 一 на сайті Суспільне Луцьк та ютуб-каналі Суспільне Новини.

Загалом, Суспільне Мовлення співпрацює з командами «Слідство.Інфо», «Bihus.Info» та авторами програми «Схеми: корупція в деталях» від «Радіо Свобода». Найцікавіші випуски цих проєктів транслюють у телеефірі регіональних телеканалів Суспільного в межах проєкту «Суспільне. Спротив». Крім цього, суспільний мовник робить власні журналістські розслідування. Одне з останніх 一 «Буча 22» 一 вийшло в телеефірі 22 червня.

Розслідування, пов’язані з тематикою російського впливу в Україні та воєнними злочинами, аналітика про головних колаборантів на тимчасово окупованих територіях, розвінчування російських міфів на тему війни 一 це лише частина тем, над якими зараз працюють журналісти-розслідувачі в Україні. 

«Той факт, що команди незалежних розслідувань продовжують якісно працювати, для української журналістики в нових умовах означає дуже багато. Суспільний мовник цінує, що зміг стати платформою для показу матеріалів, які складаються з величезної аналітичної та пошукової роботи. Сподіваємось, наша аудиторія від цієї співпраці тільки виграє, адже отримає доступ до фахових розслідувань і нових форматів контенту», — розповідає генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.  

Нагадаємо, міжрегіональний марафон «Суспільне. Спротив» виходить щобудня вранці з 7:00 до 11:00 та ввечері з 17:00 до 21:00 на регіональних телеканалах Суспільного. Це новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні поради, як виживати та жити під час війни. 

Програма «Схеми: корупція в деталях» є проєктом «Радіо Свобода», яка багато років поспіль робить розслідування й аналітику політичної корупції. 

«Слідство.Інфо» — це команда незалежних професійних журналістів, яка під час російсько-української війни знімає репортажі з обстріляних російськими військовими міст і селищ, ідентифікує російських військових та українських колаборантів.

«BIHUS.Info» 一 проєкт журналістських розслідувань, викриття ворожої пропаганди в час українсько-російської війни, а в мирний час 一 гострі матеріали про злочини корупції.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії.