Журналістка Суспільне Волинь дала коментар колегам із литовського радіо LRT

Журналістка Суспільне Волинь дала коментар колегам із литовського радіо LRT

30 бер. 2022

Команда Суспільне Волинь відгукнулась на прохання литовських журналістів прокоментувати наживо ситуацію в Україні після початку повномасштабної війни росії.

«Подіями в Україні цікавляться журналісти інших країн і просять наживо прокоментувати ситуацію у різних регіонах. До нас звернулись представники загальнонаціонального радіомовника Литви із проханням про коментар із перших уст про стан справ на Волині. Пряме увімкнення відбулось із синхронним перекладом литовською. Колег із Литви цікавило, що ми відчуваємо тут на місці, як на Волині протидіємо загарбнику і долучаємось до наближення перемоги. Йшлося про ситуацію на українсько-білоруському кордоні, поодинокі випадки мародерства, яке не притаманне нашому регіону. Говорили про згуртованість людей у відносному тилу, для надання допомоги тимчасово переміщеним особам і війську», — ділиться учасниця увімкнення, радіожурналістка Українського Радіо Луцька Ольга Шарута.

 

    Читайте також: Час випусків новин і «Сьогодні. Головне» на Суспільному Волині

Радіожурналістка Українського Радіо Луцьк Ольга Шарута у прямому ефірі загальнонаціонального литовського радіомовника LRT подякувала литовцям за підтримку та гуманітарну допомогу, розповіла про економічну ситуацію, волонтерські ініціативи та відновлення освітніх процесів на Волині.

    Читайте також: «Перемога — це МИ» — історії волонтерів на Українському радіо Луцьк

«Розповіла журналістам і слухачам у Литві про відновлення роботи підприємств Волині, що дозволить підтримати економіку України. Говорили про роботу центрів арт-терапії, які сприяють подоланню стресових станів у людей, які тимчасово змушені покинути свої домівки. Про переїзд на Волинь навчальних закладів із “гарячих точок”  і відновлення навчального процесу. Запевнили своїх колег і слухачів у Литві, що ми не боїмося і робимо усе можливе для наближення нашої перемоги», — говорить Ольга Шарута.

Послухати розмову можна тут.

    Читайте також: На Суспільне Волинь діє волонтерський центр

Оперативні та якісні новини Волині — читайте на цифрових платформах Суспільного:

Залишайтеся на зв’язку із Суспільним Волині! 

Нагадаємо, Суспільне мовлення продовжує спільний інформаційний марафон з усіма медіагрупами країни — UAразом, що транслюється на телеканалі UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА

Інформаційний марафон Суспільного продовжується одночасно на:

а також на діджитал-платформах Суспільне Новини. Окрім сайту, новини оперативно надаються в соцмережах Telegram, Facebook, Instagram, Youtube, Viber, а також Twitter англійською мовою для міжнародної аудиторії.