Волинська область — друга в Україні за кількістю розмитнених автомобілів: «Звіти_наживо» на UA: ВОЛИНЬ

Волинська область — друга в Україні за кількістю розмитнених автомобілів: «Звіти_наживо» на UA: ВОЛИНЬ

1 бер. 2019

33 тисячі розмитнених авто принесли 2 мільярди гривень доходу. Про це повідомила у першому прямому ефірі нового сезону проекту #Звіти_Наживо на телеканалі UA: ВОЛИНЬ  в.о. заступника начальника Волинської митниці ДФС Тетяна Кравець.

За словами чиновниці, Волинська область — друга в Україні за кількістю автомобілів, розмитнених за період дії пільгової акцизної ставки.

«Якщо на початку дії цього закону ми оформляли 400-500 автомобілів на день, то пізніше у нас було декілька днів, коли ми оформили більше тисячі. Це завдяки організації нашої роботи і це велике досягнення, тому що 44% цих транспортних засобів оформляли громадяни з інших областей, — зазначила Тетяна Кравець. — Є й логістичні нюанси, бо Волинь близько до кордону, але те, що люди сюди спеціально приїжджали, означає, що оформлятися у нас їм було зручно».

Свої авто оформляли на Волині і мешканці сусідніх регіонів.

«33 тисяч транспортних засобів оформлено на Волинській митниці за період пільгового розмитнення. Із них 17 тисяч — ті, які були ввезені в Україну, 15 тисяч (47% від цієї кількості) — це ті транспортні засоби, які вже перебували на території України. Всі підрозділи митного оформлення (Володимир-Волинський,  Нововолинськ, Ковель, митний пост «Ягодин», який має внутрішній підрозділ) оформляли ці автомобілі. Також безпосередньо в пункті пропуску ми оформили понад 2 тисячі автомобілів», — констатує Тетяна Кравець.

 

Щодо спірних питань і незгоди автовласників із запропонованими умовами розмитнення пані Кравець зазначила:

«Наскільки мені відомо, на сьогодні по Волинській митниці біля 20 позовів до суду щодо оскарження рішень про визначення митної вартості. Процедура така: приймалося рішення за базою нарахувань і якщо громадянин не згідний із цією вартістю — це питання вирішується в судовому порядку. Зараз тривають судові оскарження».

Повну відеоверсію «Звітів_наживо» на UA: ВОЛИНЬ можна переглянути  тут.