Спільні проєкти та практика для студентів: Суспільне Волинь співпрацюватиме із Волинським національним університетом імені Лесі Українки

Спільні проєкти та практика для студентів: Суспільне Волинь співпрацюватиме із Волинським національним університетом імені Лесі Українки

27 січ. 2022

27 січня підписаний і набирає чинності Меморандум про співпрацю Волинської філії Суспільного із Волинським національним університетом імені Лесі Українки.

Відповідні документи підписали продюсер Суспільного на Волині Костянтин Лоцман, менеджерка Волинської філії Суспільного Людмила Гетманчук, ректор ВНУ Анатолій Цьось та проректорка з навчально-виховної роботи та комунікації Наталія Благовірна.


«Це перший в історії філії Суспільного Меморандум про співпрацю. Цим документом ми не започатковуємо, а продовжуємо добрі напрацювання, зокрема, в організації, проведенні та висвітленні спільних заходів (конференцій, семінарів, форумів, зустрічей, презентацій тощо), присвячених питанням розвитку освіти, мови, збереження літературної та культурної спадщини краю та України. Є в Меморандумі і пункт про можливість товариських спортивних заходів. Словом, співпраця багатогранна», — зазначив продюсер Волинської філії Суспільного Костянтин Лоцман.


За словами ректора університету, навчальний заклад давно і плідно співпрацює із регіональним суспільним мовником. Нині — офіційно продовжили співпрацю.

«З одного боку, Суспільне завжди розповідає про найцікавіше у роботі університету, з іншого боку — студенти мають можливість вивчати досвід Суспільного мовника, практикуватись у філії. Адже навчання за спеціальністю “Журналістика” передбачає тісну співпрацю із регіональним мовником. По-перше, це можливість практичних занять, а по-друге — розвиток дуальної освіти (поєднання навчання з роботою). Стовідсотково започаткуємо спільні цікаві та корисні події», — розповів ректор ВНУ Анатолій Цьось.


На думку проректорки ВНУ із навчально-виховної роботи Наталії Благовірної, підписання Меморандуму дозволить підсилити звучання як університету, так і Суспільного мовника в громадському, науковому та інформаційному просторах.

«Ми цінуємо виваженість та збалансованість редакційної політики Суспільного, і зацікавлені у тому, щоб,  майбутні журналісти мали змогу поглиблювати теоретичні знання та практичні навички, здобуті у стінах університету — на базі Волинської філії Суспільного під керівництвом досвідчених журналістів-практиків», — каже Наталія Благовірна.


Телеканал UA: ВОЛИНЬ, Українське радіо Луцьк, разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн. українців.

Новини Волині читайте на цифрових платформах мовника: