2021-ий разом із Суспільне Волинь. Згадаємо, як було

2021-ий разом із Суспільне Волинь. Згадаємо, як було

30 гру. 2021

У 2021-му команда Суспільне Волинь оперативно інформувала читачів, телеглядачів та радіослухачів про головне в регіоні, проводила видовищні трансляції, готувала цікаві спецпроєкти інформаційно підтримувала пцікаві події, сприяла появі журналістських розслідувань та історично-документальних фільмів, запустила подкаст, ініціювала телевізійні звіти очільників громад та проводила щоденне експертне обговорення найрізноманітніших проблем

Інформаційні партнерства

Волинська філія Суспільного у 2021-му інформаційно підтримала більше двадцяти найрізноманітніших мистецьких, спортивних, пізнавально-просвітницьких подій:

Наймасштабнішим партнерським проєктом став фестиваль «Бандерштат», під час якого команда Суспільного Волині провела 13 годин прямого телеефіру з музичної сцени фестивалю із трансляцією на всі регіональні телеканали Суспільного, 5 годин радіоефіру на Українському радіо Луцьк, 24 години стрім-трансляцій на цифрові платформи — фейсбук-сторінку на ютуб-канал.

 

«Цьогоріч нам довелося не лише призвичаїтись до роботи в умовах пандемії COVID-19, а й посилити інформаційно-просвітницьку роботу з аудиторією Суспільного, —розповідає продюсер філії Костянтин Лоцман. — Ба більше, з ініціативи Суспільного Волині, провідні ЗМІ краю об’єднали зусилля, аби активізувати просвітницьку діяльність, більше інформувати про стан в регіоні, спонукати людей вакцинуватися і дбати про безпеку своїх родин. 25 листопада Суспільний мовник Волині спільно із місцевими медіа — телеканалом «12 канал», інтернет виданням «Волинь POST» та телеканалом «Конкурент TV» — провели спільний інформаційний марафон «Життя в червоній зоні». Це унікальний досвід спільного прямого ефіру, який охоплює якнайширшу глядацьку аудиторію».

Інформаційні марафони

Синергією усіх підрозділів Суспільного мовника Волині стали мультплатформові  інформаційні марафони на актуальні теми:

Резонансні інформаційні матеріали

У доробку служби інформації 10 тематичних новинних циклів про вакцинацію проти коронавірусу, підтоплення на півночі області, туристичний сезон на Світязі, театри Волині, урожай – 2021. 

«У новинах кожен день – виклик! Вважаю, що з усіма завданнями впоралися. Цього року виготовили два спецвипуски —  у лютому Волинь засипало снігом у прямому сенсі слова. Цілий підсумковий випуск ми розповідали і показували людям, як комунальники вправляються з негодою, як люди доїздять до робіт і домівок, як працюють автостанції і курсує громадський транспорт. Пам’ятаю, були волиняни, які дві доби жили на автостанції в Луцьку, бо не могли дістатися додому. У листопаді у форматі спецвипуску говорили про ”червону зону” карантину. Обвал мосту під містом Володимир, де травмувалося 5 працівників, Суспільне показало першим. Потім продовжували тему: стежили за станом здоров’я травмованих, розслідуванням справи, відновленням мосту», — згадує шефредакторка новин Суспільне Волинь Лариса Літвицька

Ексклюзивними стали інтерв’ю:

2021 рік став новим у досвіді співпраці команди проєкту «Сьогодні. Головне» із журналістами Новин.

«Тримали руку на пульсі подій 24 години на добу, комунікували безперервно, випробовували нові формати і подачі, аби вчасно, неупереджено і збалансовано подавати глядачеві Суспільного інформацію, — розповідає очільниця інформаційно-аналітичного проєкту «Сьогодні. Головне» Олена Чернуха. — Впродовж року доносили людям важливість вакцинації від COVID-19, моніторили ситуацію, пов’язаною із захворюваністю на коронавірус на Волині. Раділи унікальним виданням творів Лесі Українки у 150-річницю з дня її народження та реконструкції будинків Косачів у Колодяжному. Відстежували ситуацію із водою на озері Світязь, який минулого року почав міліти. А ще — ситуацію на українсько-білоруському кордоні. Найбільше пригадується, як разом з волинянами шукали і переживали за маленького Матвійка, який 15 годин блукав болотами. Це історія з благополучним завершенням, тож хай таких новин з радісним завершенням буде у Новому році якомога більше!».


Вже стало традицією на Волині, обирати майданчик Суспільного мовника для звітів посадовців про зроблене за 100 днів та за рік роботи на посадах.

Досягнення діджитал-підрозділу

Для діджитал-команди Суспільного Волині цей рік видався навчальним. 

«Ми щодня дізнавалися щось нове, прислухалися до реакцій та відгуків глядачів і читачів. Саме вони дозволили нам поліпшити якість матеріалів та збільшити кількість підписників на усіх соцмережах та платформах. Найбільше нових читачів та глядачів – а це 11 тисяч – додалося на сторінку Суспільне Волинь у Facebook. Наразі сторінка має вже більше 60 тисяч підписників. Майже вдвічі зросло число підписників на новинний Telegram канал, де ми публікуємо термінові повідомлення, сповіщаємо про зміни погоди та робимо щоденні інформаційні підсумки», — каже очільниця діджитал-підрозділу Суспільне Волинь Олена Парай.

Найкращих показників команда діджитал досягла цього року у Facebook. 10 кепшн-відео стали «мільйонниками». Три із них отримали рекордні для філії перегляди – понад два мільйони кожен.

Загалом за 12 місяців відео зі сторінки Суспільного Волині у Facebook мають більше 22 мільйонів хвилин переглядів. У порівнянні з попереднім роком, вдалось втричі поліпшити показник глибини перегляду відео. Наразі маємо понад 9 мільйонів однохвилинних переглядів.

Спецпроєкти Суспільне Волинь

Упродовж року команда Суспільного мовника Волині ініціювала власні та долучалась до загальноукраїнських спецпроєктів Суспільного:

До Дня Соборності України: 

До 150-річчя Лесі Українки:

  • «Читай Лесю» — цикл із 20 міжпрограмних поетичних телерадіороликів, у яких працівники читають уривки творів видатної землячки;
  • «До 150-річчя з дня народження Лесі Українки» — серія із чотирьох тематичних радіосюжетів за участі літературознавців, істориків та мешканців Луцька, у яких йдеться про життя і творчість поетеси, значення її творчої спадщини.

До Дня вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні:

До Дня театру: 

  • «Театр починається з …» серія інформаційних телесюжетів та міжпрограмних відеороликів про «родзинки» п’яти театрів Волині; 
  • «Театри України». — у міжрегіональному спецпроєкті журналісти розповіли про про Волинський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Т. Г. Шевченка.

До Великодня:

  • Команда Суспільного Волині вітає християн східного обряду з Великодніми святами

До Дня вишиванки:

  • «Вишиванка об’єднує!»: у вишиваному вбранні, із жовто-блакитними стрічками в руках, біля в’їзної вежі Луцького замку команда UA: ВОЛИНЬ вишикувалась у логотип «UA», на знак пошани до усіх хто дивиться телеканал, слухає радіо та читає диджитал-платформи Суспільного; 
  • «Волинські візерунки», — серія міжпрограмних аудіороликів за участі вишивальниць із різних куточків Волині, які розповідають про техніки вишивання та орнаменти, діляться зі слухачами секретами майстерності на полотні.

До Дня Конституції України: 

До Дня Незалежності України: 

  •  «Обличчя Незалежності» : у міжрегіональному спецпроєкті Суспільний мовник Волині  розповів історію айдарівця, волинянина, добровольця, ровесника Незалежності Юрія Тарадюка

  • «Це Україна. Це ми»: у міжрегіональному спецпроєкті Суспільного, волиняни представили Заслуженого донора України Юрія Деркача, який за 33 роки 612 разів здав кров і плазму;

  • «Незалежність єднає»: святковий концерт Суспільного, для якого команда Суспільного  Волині , на території Луцького замку Любарта зняли кліп на пісню «Україна» у виконанні волинської співачки Галини Конах та вокальної студії «SoloWay».

До Дня української мови та писемності та Радіодиктанту Національної єдності:

  • «Українською – вільно»мотиваційні волинські історії для радіо і телебачення про іноземців, які вивчили українську.

Представники усіх підрозділів Волинської філії Суспільного долучились цьогоріч до написання ХХІ Радіодиктанту. Свої знання з української перевіряли на кількох локаціях і на робочих місцях. Прикметно, що переможницею стала волинянка Галина Шура.

А у міжрегілнальному спецпроєкті «Чому я вакцинуюсь?»: лідери думок Волині розповіли журналістам і глядачам Суспільного про свій досвід.

До 30-річчя створення телебачення на Волині:

  • Серія телерозповідей, інформаційний телесюжет, кепшн-відео;
  • Спецефір «РадіоДень» Українського радіо Луцьк

До великих християнських свят східного обряду:

  • Трансляції Богослужінь зі Свято-Троїцького собору (ПЦУ) у Луцьку.

До різдвяно-новорічних свят:

  • «Наворочено-різдвяна» композиція у виконанні волинського гурту «ФлайzZzа» звучатиме у «Новорічному концерті на Суспільному»;
  • 7 січня Суспільне Волинь транслюватиме Різдвяне Богослужіння зі Свято-Троїцького собору (ПЦУ) у Луцьку.

Українське радіо Луцьк

Команди Українського радіо у Луцьку та Івано-Франківську спільно реалізували масштабний прямоефірний спецпроєкт «Заробітчани», присвячений українцям, які працюють за кордоном.

«2021-й в житті Українського радіо Луцьк був означений пошуком нових гострих тем, які хвилюють мешканців краю. Як наслідок — ініціатива, яка і досі має відгук серед наших слухачів — спецпроєкт “Заробітчани”, який створювали з колегами з Івано-Франківської філії. У п’яти випусках були підняті важливі питання щодо юридичних, практичних та моральних акспектів, з якими стикаються ті, хто виїздить на роботу за кордон. На Волині та на Івано-франківщині записані  історії людей, які постраждали, працюючи за кордоном. Їх досвід став засторогою для тих, хто лише збирається на роботу в іншу країну.  Телефонні дзвінки, які надходять в редакцію і досі, спонукають час від часу повертатись до тем заробітчанства у «Темах дня», — розповідає редакторка Українського радіо Луцьк Оксана Кривцун.

Із 15 листопада і щопонеділка о 12:15 у телерадіопроєкті «РадіоДень» Українського радіо Луцьк за номерами телефонів: (0332) 77 05 25 та +38 (097) 777 05 25 працює гаряча телефонна лінія: «Запитаймо у лікаря». На запитання слухачів, глядачів, читачів соцмереж Суспільного Волині відповідають сімейні лікарі, медичні експерти. 

«У 2021-му активно налагоджувалась співпраця з філіями з різних регіонів задля ефективного обміну досвідом у “Темах дня”. Зокрема спільні ефіри неодноразово відбувалися із Тернополем, Запоріжжям, Вінницею, Рівним, Кропивницьким та іншими. Через загострення пандемії і тривале перебування області у червоній зоні, впроваджені нові форми роботи та ведення ефірів, зокрема із застосуванням спілування із спікеріами з сільської глибинки на обох телефонних лініях, та інше. 2021-й для колективу ще й пам’ятний тим, що за рішенням НСЖУ,  Українське радіо Луцьк визнано  «Кращим регіональним радіо» України», — говорить Оксана Кривцун.

Проєкти, відібрані на конкурсі «Створюй із Суспільним» 

Цьогоріч, за сприяння філії, успішно реалізовані конкурсні проєкти:

За підсумками відкритого відбору творчих проєктів у межах програми «Створюй із Суспільним», у 2022 році глядачі усіх регіональних телеканалів побачать другий сезон історично-документального проєкту «Українське підпілля на Волині».

Подкасти — новий продукт Суспільного

У жовтні на подкаст-платформах  зявився перший випуск подкасту від діджитал-команди Суспільного Волині «Міленіал балакає». Це подкаст з часткою здорової саморефлексії від представників покоління міленіалів. 


Адміністративно-господарська діяльність

Втілити у життя найцікавіші та масштабні творчі проєкти активно допомагала команда адміністративно-господарського підрозділу Волинської філії Суспільного.

    • Прибутково вели господарську діяльність; 
    • Закупили техніку;
    • Відремонтовали приміщення філії на вул. Винниченка, 17;
    • Здійснили монтаж пожежної сигналізації у двох приміщеннях філії; 
    • Облаштовали виїзні телерадіостудії та локації, забезпечили багатогодинні трансляції Урочистих Богослужінь, концертів та великих партнерських проєктів мовника.

«2021 рік вважаю дуже успішним для філії, адже вдалося здійснити усі стратегічні плани: придбати нову техніку, підтримати важливі партнерські проєкти, відремонтувати приміщення і навіть допомогти колегам із Чернігівської філії  —  завершити ремонт. Пишаюся своєю командою, з якою працювали і в полі, висвітлюючи Бандерштат, і розгортали прапори Суспільного на найвищій горі України. Хочу подякувати всім і кожному за активну роботу на відмінний результат. З таким колективом вдається реалізовувати найамбітніші задуми», — підсумовує менеджерка Волинської філії Суспільного Людмила Гетманчук.

Телеканал UA: ВОЛИНЬ, Українське радіо Луцьк, разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн. українців.

Новини Волині читайте на цифрових платформах мовника: