«Чому я вакцинуюсь?»: лідери думок розповіли журналістам Суспільне Волинь про свій досвід

«Чому я вакцинуюсь?»: лідери думок розповіли журналістам Суспільне Волинь про свій досвід

1 гру. 2021

Команда Суспільне Волинь підготувала три тематичних ролика циклу «Чому я вакцинуюсь?» з відомими людьми Волині.

«Це не просто ролики, а міні-фільми із життєвими історіями героїв, які віддано роблять свою роботу і при тім вакцинувалися без вагання і переконують, аби це зробили інші», — розповідає журналістка Суспільне Волинь Олена Собець, яка працювала над проєктом.

Особистим прикладом та історіями, які розвінчують основні страхи, перестороги перед вакцинацією поділились:

  • Сергій Ткачук – журналіст, радіоведучий Українського радіо, автор музичної передачі «Фонолабораторія». 25 років працює на радіо, має довіру у слухачів, організатор багатьох вечірок в Луцьку, популярний шоу-мен. Вакцинувався у червні 2021 року. Розповідає, що його колеги-журналісти теж вакциновані і почуваюся безпечно;

  • Марія Адамчук-Коротицька – волинянка, яка двічі перенесла онкохворобу. Нині вона керівниця Фонду боротьби з раком, займається благодійною діяльністю. Після страшної недуги — вакцинувалася від COVID – 19. Марія розповідає, що спілкуючись із онкохворими, їй доводиться переконувати їх отримати вакцину, адже вони в зоні ризику. На думку Марії Адамчук-Коротицької, вакцинація — це важливий крок до здоров’я і, навіть, життя, а ще — можливість працювати та комунікувати з людьми;

  • Дмитро Безвербний – екскурсовод, який в образі Архіваріуса, відкриває таємниці древнього Луцька. Одна з важливих причин чому Дмитро вакцинувався — це відповідальність перед собою і суспільством. Вакцинація — це можливість вільно спілкуватися з туристами, каже екскурсовод. А ще Дмитро — актор театру «ГаРмИдЕр». З його слів, вакцинація  — перепустка на вистави театру та можливість вільно гастролювати та подорожувати.

Над проєктом працювали:  журналістка Олена Собець, режисерка Анжела Шабала, телеоператор Валерій Фетисов.

Волинські відео вже транслюють в ефірі телеканалу UA: ВОЛИНЬ, на ютуб-каналі мовника та в ефірі всіх регіональних телеканалів Суспільного. Адаптовані версії готують для фейсбук-сторінки Суспільне Волинь.

В ефірі Українського радіо Луцьк звучать ролики: «Вакцинація: що варто знати?», над створенням яких працювала радіокоманда Суспільного Волині.

Телеканал UA: ВОЛИНЬ, Українське радіо Луцьк, разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн. українців.

Новини Волині читайте на цифрових платформах мовника: