«Агробізнес з душком»: новий випуск волинських розслідувань «Червона лінія»

«Агробізнес з душком»: новий випуск волинських розслідувань «Червона лінія»

29 лис. 2021

У четвер, 2 грудня, о 19:55 на UA: ВОЛИНЬ вийде черговий випуск журналістських розслідувань «Червона лінія». У серії «Агробізнес з душком» йтиметься про безвідповідальне фермерство. Глядачі всіх регіональних телеканалів Суспільного побачать розслідування в суботу, 4 грудня, о 19:45.

Цього разу творча група проєкту «Червона лінія» розповість про ферму, яка отруює життя мешканців невеличкого села Бубунів на Волині. Підприємство розводить корів, але не побудувало належних відстійників для відходів.

«Влітку 2021-го, після дощів, гноївка потекла вулицями села, залила подвір’я і городи. Люди поскаржились екологам і правоохоронцям. Адже неподалік — гідрологічний заказник “Чорногузівський”, а це означає, що всі нечистоти могли потрапити у воду. Після численних перевірок в грунті виявили перевищення норми сульфатів, нітратів, фосфору та хлоридів. Поліція відкрила два кримінальні провадження. Однак на фермі усувати порушення не поспішають. Кажуть, нема куди подіти корів, яких там – півтисячі», — розповідає керівниця проєкту Оксана Пертук.

Детальніше про ситуацію і те, як на це реагує влада, — дивіться у четвер, 2 грудня о 19:55 на UA: ВОЛИНЬ та у суботу, 4 грудня о 19:45 на всіх регіональних телеканалах Суспільного.

Над розслідуванням працювали журналістка Марія Доманська, оператор зйомки та монтажу Юрій Ребрик та редакторка Оксана Петрук.


Усі випуски проєкту «Червона лінія» доступні за посиланням на ютуб-каналі Волинської філії Суспільного.

Проєкт реалізують через відкритий конкурсний відбір  «Створюй із Суспільним. Розслідування». «Створюй із Суспільним» — це програма співпраці з Суспільним мовником для продакшенів на умовах аутсорсу, відкритий відбір творчих проєктів для трансляції на регіональних телеканалах Суспільне мовлення.

Телеканал UA: ВОЛИНЬ, Українське радіо Луцьк, разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн. українців.

Новини Волині читайте на цифрових платформах мовника: