«День Гідності» — команда Суспільного готує міжрегіональний спецефір

«День Гідності» — команда Суспільного готує міжрегіональний спецефір

19 лис. 2021

У неділю, 21 листопада, на регіональних телеканалах Суспільного вийде прямоефірний спецпроєкт «День Гідності», який готують команди мовника у всіх регіонах. Початок — о 16:30.

«Хочеться, щоб спеціальний ефір об’єднав наших глядачів та занурив у мандрівку спогадами учасників Євромайдану. Глядачі побачать 22 включення з головних площ, меморіалів Небесній сотні та інших місць, які назавжди увійшли в історію Революції Гідності у вашому місті. Сподіваюсь, розмаїтий досвід учасників ефіру нагадає нам всім, наскільки Революція Гідності стала важливою подією в житті кожного українця», — розповіла головна редакторка спеціального проєкту Ірина Цибух.

Читайте також: На Суспільне Волинь про зроблене за рік звітуватимуть голова обласної ради та міські голови

Кореспонденти Суспільного включатимуться у прямий ефір з локацій, пов’язаних з Революцією Гідності: зі скверів та площ, де розгорталися події у 2013–2014 роках, місць, де стояли блок-пости, та храмів, де збирали волонтерську допомогу для учасників Майданів. Ведучим спецпроєкту в київській студії буде Олександр Єльцов, а з Майдану Незалежності в ефір вмикатиметься Світлана Стеценко. Головний режисер проєкту — Сергій Жулін.

Пряме увімкнення з Луцька відбудеться із Центру допомоги ветеранам війни. Журналістка Суспільного Олена Чернуха спілкуватиметься із учасницею Євромайдану — Оленою Звєрєвою.

«Моя героїня - Олена Звєрєва, волонтерка-психологиня Євромайдану в Луцьку, а згодом і в Києві. Надавала першу медичну допомогу пораненим під час розстрілів на Майдані у ті криваві лютневі дні, працюючи лікарем так званої «Скальпельної сотні», що діяла в КМДА. Нині Олена Звєрєва є завідувачкою центру допомоги ветеранам війни у Луцьку. Із цього центру і включаємося. Для багатьох наших демобілізованих хлопців вона стала і мамою, і сестрою, і духівником», — говорить журналістка Суспільне Волинь Олена Чернуха.

Телеканал UA: ВОЛИНЬ, Українське радіо Луцьк, разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо ( Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців. 

Оперативні новини Волині на цифрових платформах мовника: