Команда Суспільного Волині написала Радіодиктант національної єдності

Команда Суспільного Волині написала Радіодиктант національної єдності

9 лис. 2021

У вівторок, 9 листопада, відзначаємо День української писемності та мови. Традиційно, цього дня Суспільний мовник проводить Радіодиктант національної єдності.

Представники усіх підрозділів Волинської філії Суспільного долучились цьогоріч до написання ХХІ Радіодиктанту. Свої знання з української перевіряли на кількох локаціях і на робочих місцях.

«Як і щороку, працівники Суспільне Волинь долучилися до написання радіодиктанту національної єдності. Цього разу у флешмобі взяли участь представники усіх підрозділів. Писали на кількох локаціях і на робочих місцях. У повсякденні усіх нас об’єднує спільна справа, засади і принципи нашої професійної діяльності, дотримання стандартів журналістики, іноді — спільні інтереси та вподобання, а ось такі акції єднають нас саме як українців. Тож написання диктанту — це не лише перевірка наших знань, а й своєрідна самоідентифікація в день української писемності та мови», — розповів продюсер Суспільне Волинь  Костянтин Лоцман.

Текст щороку унікальний. Сьогодні у прямому ефірі телеканалу UA: ПЕРШИЙ, Українського радіо,  Радіо Культура та на цифрових платформах Суспільного диктант читав письменник, автор тексту Юрій Андрухович.

Роботи прийматимуть онлайн та офлайн до 10:00 11 листопада. Текст диктанту оприлюднять на сайті Українського радіо 11 листопада об 11:00.

Результати оголосять упродовж 1-2 місяців, залежно від кількості отриманих листів.

Телеканал UA: ВОЛИНЬ, Українське радіо Луцьк, разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо ( Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.