«Опалювальний сезон на Волині» — мультиплатформовий марафон Суспільного

«Опалювальний сезон на Волині» — мультиплатформовий марафон Суспільного

20 жов. 2021

21-23 жовтня — черговий інформаційний марафон на Суспільне Волинь, присвячений початку опалювального сезону в області. Упродовж трьох марафонних днів глядачі, слухачі, читачі усіх платформ Волинської філії Суспільного дізнаються: 

  • Чому і на скільки зросла вартість опалення і з чого формується ціна;
  • Який стан тепломереж в області та за чиї кошти відбувається їхнє оновлення; 
  • Як стартував опалювальний сезон на Волині;
  • Чи можна економити тепло та як це робити ефективно.

«Кореспонденти служби інформації вирушили у відрядження до Нововолинська, аби розповісти, як опалювальний сезон стартував там, після зростання тарифів. Дорогою заїдуть до смт Іваничі — там бюджетні установи опалюють енергетичною лозою. Крім цього, зніматимемо матеріал про плюси і мінуси індивідуальних теплових пунктів. У новинах ми, фактично, щодня розповідаємо про опалювальний сезон, який у Луцьку стартував 11 жовтня. Говорили і про пориви на теплотрасах, і ремонти, і про відсутність тепла у квартирах, школах, садках. Спілкувалися з представниками ОСББ і ДКП "Луцьктепло". Тема — на часі і буде актуальною не лише у три дні марафону, а й після нього», — говорить шеф-редакторка інформаційної служби Суспільне Волинь Лариса Літвицька.

Про це та інше розкажуть журналісти команди новин, діджиталу, телерадіопрограми «РадіоДень», радіопередачі «Тема дня» Українського радіо Луцьк, телепроєкту «Сьогодні. Головне» Суспільного мовника Волині.

«Темі опалювального сезону будуть присвячені дві вечірні студії проєкту “Сьогодні. Головне”, зокрема, у четвер, 21 жовтня, йтиметься про те, як переживатимуть цей сезон громади, чи вистачить у них грошей для обігріву бюджетних установ, адже меморандум про недопущення зростання ціни на газ не стосується громад, а лише міст. Про це розкажуть голови територіальних громад Волині. До ефіру долучиться і виконавча директорка Волинського регіонального відділення Асоціації міст України. А у п’ятницю, на прикладі успішних ОСББ, які застосували енергоощадні технології, обговоримо, як можна економити на платіжках за тепло у багатоповерхівках», — каже редакторка і ведуча проєкту «Сьогодні. Головне» — Олена Чернуха.

«21 жовтня о 12:20 у телерадіопроєкті «РадіоДень» йтиметься про можливості для термомодернізації та енергозбереження у будівлях, а також про програми, які дозволяють залучити на це кошти. Гість студії – директор Центру енергоефективності та енергозбереження Артем Павлюк. О 17:20 у радіопроєкті «Тема дня» Українського радіо Луцьк обговорять стан тепломереж на Волині, можливості для їх оновлення та фактори, які вплинули на початок опалювального сезону. Гість студії: заступник директора ДКП «Луцьктепло» Віктор Мельник. Також будуть телефонні увімкнення тепловиків з міст області», — розповіла редакторка Українського радіо Луцьк Оксана Кривцун.  

Стежити за марафоном можна на телеканалі UA: ВОЛИНЬ, на хвилях Українського радіо Луцьк,  онлайн на сайті філії, сайті новин та у соцмережах:

Телеканал UA: ВОЛИНЬ, Українське радіо Луцьк, разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо ( Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.