Найцікавіше про конкурс читців імені Лесі Українки — на платформах Суспільного Волині

Найцікавіше про конкурс читців імені Лесі Українки — на платформах Суспільного Волині

13 жов. 2021

18-20 жовтня у Луцьку відбудеться заключний етап XXV Всеукраїнського конкурсу професійних читців імені Лесі Українки.

Суспільний мовник Волині інформаційно підтримує мистецьку подію. Організатори та  учасники конкурсу завітають до студії телерадіопроєкту «РадіоДень» Українського радіо Луцьк та стануть учасниками передачі «Сьогодні. Головне» телеканалу UA: ВОЛИНЬ. Про найцікавіше розкажуть в інформаційних випусках новин на Суспільному.

Конкурс відбудеться увосьме. У ньому братимуть участь молоді актори та студенти вищих навчальних закладів культури і мистецтв із Києва, Харкова, Запоріжжя, Херсона, Житомира, Львова та Луцька.

Оцінюватиме виступи конкурсантів журі у складі провідних українських митців театру і кіно.

Конкурс заснований Національною спілкою театральний діячів України 1996 року до 125-річчя від дня народження Лесі Українки. Його організатором і натхненником був голова Спілки театральних діячів України, режисер театру і кіно, політик, народний артист України Лесь Танюк. Декілька разів конкурс проходив у Києві, згодом перейшов до міста Ялта. Після анексії Криму Росією у 2014 році конкурс проводять на Волині.

Телеканал UA: ВОЛИНЬ, Українське радіо Луцьк, разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо ( Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Дивіться і слухайте Суспільне Волині онлайн на сайті філії.

Новини Волині читайте на на цифрових платформах мовника: