Програму «Українське підпілля на Волині» покажуть науковцям і студентам Волинського національного університету

Програму «Українське підпілля на Волині» покажуть науковцям і студентам Волинського національного університету

7 жов. 2021

У понеділок, 11 жовтня о 12:00 в актовому залі головного корпусу Волинського національного університету імені Лесі Українки у Луцьку відбудеться презентація першої серії документального проєкту  «Українське підпілля на Волині» («Справа дев’ятнадцятьох») про Колківську республіку. 

Прем’єра документального серіалу про діяльність УПА на Волині відбулась 26 вересня о 21:30 в ефірі телеканалу UA: ВОЛИНЬ та усіх регіональних каналів Суспільного. Проєкт переміг у творчому конкурсі «Створюй із Суспільним» і був відібраний для виробництва і трансляції на Суспільному у 2021 році. Його реалізують волинські документалісти із продакшн-студії «Правда PRO». 

Продюсер Волинської філії Суспільного Костянтин Лоцман разом із автором та режисером нового проєкту «Українське підпілля на Волині», виготовленого на замовлення Суспільного, Сергієм Шараєвським та історикинею, учасницею проєкту Лесею Бондарук розкажуть про роботу над стрічкою викладачам та студентам другого курсу історичного факультету Волинського національного університету.

Крім того, Костянтин Лоцман розповість про Суспільне та мистецький конкурс телепроєктів у межах програми «Створюй із Суспільним»: про цінності і стандарти Суспільного мовлення, його структуру та про взаємодію і співпрацю із мовником у Луцьку та на Волині. 

Заступник декана істфаку Іван Рудянин безпосередньо брав участь у створенні проєкту у складі військово-історичної групи реконструкторів «Азимут».

«Важливо, що Суспільний мовник усвідомлює, що українська документалістика потребує підтримки, розвитку і відродження історичної правди про людей, події та оприлюднення маловідомих чи замовчуваних фактів.  Цінно, що фахові режисери, продюсери, реконструктори та національні інституції досліджують і відтворюють факти української історії. Пишаюсь, що був причетним до створення проєкту і маю надію, що презентація якісного українського історичного кіно сприятиме поглибленню знань науковців, формуванню правильного погляду на історію держави майбутніх істориків та усіх, хто прийде на зустріч із творчою групою чи перегляне стрічку самостійно», — зазначив Іван Рудянин.

Нагадаємо, що у телепроєкті «Українське підпілля на Волині»  йдеться про долі простих повстанців за часів другої світової війни. 2 серії про героїв-чоловіків, 2 — про жінок. Зйомки тривали в реальних місцях, де відбувалися події.

«Створюй із Суспільним» — це програма співпраці із Суспільним мовником для продакшенів на умовах аутсорсу, відкритого відбору творчих проєктів для трансляції на регіональних телеканалах Суспільного мовлення.

Телеканал UA: ВОЛИНЬ, Українське радіо Луцьк, разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо ( Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Дивіться і слухайте Суспільне Волині онлайн на сайті філії.

Новини Волині читайте на на цифрових платформах мовника: