«Освіта: яким буде новий навчальний рік» — інфомарафон на Суспільному Волинь

«Освіта: яким буде новий навчальний рік» — інфомарафон на Суспільному Волинь

30 сер. 2021

30 серпня - 1 вересня в телерадіоефірах на на діджитал платформах Суспільного мовника Волині — інформаційний марафон «Освіта: яким буде новий навчальний рік». Упродовж двох днів журналісти мовника інформують глядачів телеканалу UA: ВОЛИНЬ, слухачів Українське радіо Луцьк, читачів сайту suspilne.media та соцмереж про готовність освітян та мешканців регіону та до початку навчання. 

«Розпочинаємо його з історії про оновлене харчування в луцьких школах. Наші кореспонденти з’ясовують, що саме зміниться: ціна, розмір порції, меню чи набір продуктів, — розповіла шефредакторка новин на Суспільному Волині Лариса Літвицька. — Крім цього, перед стартом нового навчального року говоритимемо про медичні огляди школярів: зараз у поліклініках обласного центру черги. Кореспонденти з’ясовують, у чому проблема: чи брак лікарів, чи батьки запізно звертаються за меддовідками. Завтра розкажемо про підготовку до нового навчального року у школах і садках Луцької громади, а також говоритимемо про волинські школи, які обіцяли добудувати до 1 вересня».

Крім цього, інформаційні матеріали про початок навчального року шукайте на цифрових платформах мовника:

Журналісти Українського радіо Луцьк 30 серпня о 17:25 в «Темі дня» разом із заступницею начальника управління освіти і науки Волинської ОДА аналізують підготовку до початку навчального року, а саме: чи забезпечено доїзд учнів та педагогів до опорних шкіл після проведеної оптимізації навчальних закладів, чи забезпечені учні підручниками та які мають громади можливості втілити реформу шкільного харчування. Також почуєте коментарі  сільських голів Дубівської і Смідинської ТГ.

«31 серпня о 12:17 в «РадіоДні» — журналістка Олена Собець поспілкується із практичним психологом Вікторією Тарасюк: заочна консультація для батьків першокласників, як їм і дитині адаптуватися до навчального процесу. Завтра о 17.25 в «Темі дня» — із заступницею директора КЗ «Луцька міська дитяча поліклініка» говоритимемо про медичний огляд школярів його важливість та чи дозволять керівники навчальних закладів відвідувати школу без медичної довідки», — розповіла редакторка Українського радіо Луцьк Оксана Кривцун.

На телеканалі UA: ВОЛИНЬ дивіться продовження інформаційного марафону у проєкті «Сьогодні. Головне» завтра, 31 серпня, о 19:00 після випуску новин. 

Взяти участь у обговоренні можна зателефонувавши до телестудії за номером: (0332) 77-02-42, або до радіостудії: 097-777-05-25 та (0332) 77-05-25.

Дивіться Суспільне UA: ВОЛИНЬ в ефірі, і онлайн на сайті філії.

Слухайте Українське радіо Луцьк онлайн на сайті філії та на частотах:

  • Луцьк – 88,3 FM;
  • Горохів - 106,5 FM;
  • Ковель - 91,8 FM;
  • Кортеліси - 88,9 FM;
  • Любешів - 107,8 FM;
  • Нововолинськ - 100,3 FM;
  • Цумань - 100,4 FM;
  • Камінь-Каширський - 105,8 FM;
  • Олика - 89,1 FM;
  • Шацьк - 101,5 FM.

Нагадаємо, UA: ВОЛИНЬ разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.