Спецпроєкти Суспільного Волині до Дня Незалежності України

Спецпроєкти Суспільного Волині до Дня Незалежності України

19 сер. 2021

До ювілейного Дня Незалежності України, який відзначатимемо 24 серпня, команда Суспільного мовника Волині підготувала два цикли міжпрограмних роликів: «Україна об’єднує! Волинські творці суверенності» — для трансляції в ефірі Українського радіо Луцьк  та «Дякую тобі, Україно» для телеканалу  UA: ВОЛИНЬ.

На хвилях Українського радіо Луцьк вже звучить спецпроєкт «Україна об’єднує! Волинські творці суверенності». Журналісти Суспільного напередодні поспілкувалися із відомими особистостями краю та України, які побували на Волині. Серед них історики, письменники, співаки, музиканти, актори, які зробили свій внесок у розбудову та утвердження суверенності держави.

Над матеріалами працювали радіожурналістки: Ольга Шарута, Олена Собець, Оксана Кривцун, Мрія Таранко, звукорежисер Максим Козак.

Команда Українського радіо Луцьк

«Серію міжпрограмних матеріалів до Дня Незалежності  на Українському радіо Луцьк робимо щороку, — розповідає ініціаторка спецпроєкту, редакторка радіо Оксана Кривцун. — Цей проєкт особливий тим, що він присвячений ювілейній даті,  30-річчю Незалежності України. І ми  поставили собі за мету виготовити щонайменше 30 таких міжпрограмок – інтерв’ю із цікавими особистостями».

Радіо-лайнери до спецпроєкту озвучувала ведуча Марія Таранко. Вона каже, що спілкуючись із героями матеріалів, познайомились із різними цікавими особистостями, яких об’єднує спільна ідея та погляди на майбутнє України.

«Я дуже пишаюся тим, що я українець, що я живу в незалежній державі. За ці роки нам багато чого вдалося пройти. Але ми – українці. І я горджуся цим, що в моїх жилах тече героїчна кров», —  із гордістю розповів Олені Собець  волинянин Віктор Іщук. Він займається виготовленням старовинних  музичних інструментів, демонструє їхнє звучання, ділиться історіями виникнення, техніками майстрування і особливостями гри, колекціонує їх. 


Віктор Іщук

«Незалежності 30 років, але відверто кажучи, прийшов час навчитися говорити правильно. Це День відновлення Незалежності й не 30 років, а мабуть 300 чи 1000 років... Наша історія набагато глибша. І треба пам’ятати, що весь час, скільки існує наша земля і наш народ — виборювали свою незалежність. Наша країна давно заслуговує на щастя. Воно зовсім скоро почнеться. Лише відвоювати свої території, повернути їх до себе, трошки підняти добробут. І тримати планку. От і все», — каже лідер гурту «OT VINTA», художник, історик, ілюстратор Юрій Журавель.


Юрій Журавель із сином

Радіоролики «Україна об’єднує! Волинські творці суверенності» із 16 серпня вже звучать в радійних проміжках Українського радіо Луцьк  із 12:10 до 13: 00 та із 17:10 до 18:00 годин. Їх можна буде слухати до кінця серпня.

Команда телеканалу UA: ВОЛИНЬ, до Дня Незалежності, підготувала цикл тематичних міжпрограмних відеороликів «Дякую тобі, Україно». Вони створені на продовження серії проєктів Суспільного Волині за участі журналістів та ведучих мовника.

«Ще і ще раз показуємо, що ми зі своїм глядачем і слухачем і в будні, і у свято.У такий знаковий для країни, ювілейний час, команда Суспільного Волині просто не могла не долучитись до вітань, присвячених нашій Державі. Це не просто слова вітань, а щира подяка країні, в якій ми живемо, працюємо, ростимо своїх дітей. Мені здається, якщо вдалося нам зібратись і висловити вдячність країні в кількох реченнях, то це означає, що ми рухаємось у вірному напрямку, адже дякувати є за що і є чим пишатись», — каже головна режисерка Суспільного Волині Анжела Шабала.

У кадрі журналісти Суспільного, на впізнаваних локаціях Луцька, висловлюють свої думки за що саме вдячні Україні. За задумом творців, проєкт спонукатиме кожного громадянина України на мить зупинитись і замислитись, за що він може подякувати своїй державі.

Переглянути і послухати усі ролики спецпроєктів згодом можна буде на ютуб-каналі Суспільного Волині.

Телеканал UA: ВОЛИНЬ, Українське радіо Луцьк, разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Новини Волині читайте на на цифрових платформах мовника:

Фото Маріанни Приступи.