«Незалежність єднає» — дивіться святковий концерт на UA: ВОЛИНЬ

«Незалежність єднає» — дивіться святковий концерт на UA: ВОЛИНЬ

19 сер. 2021

24 серпня о 16:00 (з повтором о 20:30) в ефірі телеканалу UA: ВОЛИНЬ та усіх регіональних філій Суспільного дивіться святковий концерт «Незалежність єднає». До виробництва проєкту долучилися всі регіональні команди Суспільного. Вони знайшли унікальні місцеві гурти, які грають авторську музику. 

Читайте також: 14 історій ровесників Незалежності, які змушені відстоювати її на війні — спецпроєкт «Обличчя Незалежності»

«Коли у нас з’явилась ідея об’єднати всі регіони в одному святковому концерті, ми навіть не уявляли, наскільки гарний результат отримаємо. Різноманіття музичних гуртів, стилів та жанрів на абсолютно унікальних місцевих локаціях зробило цей проєкт цікавим та розважальним одночасно. Дуже рекомендую дивитись, слухати і розповідати іншим», — каже генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Для проєкту зняли 23 кліпи сучасних українських виконавців. Це і народна пісня, і рок, і кантрі. Кожен регіон вкладав у відео символи любові, боротьби та розвитку України.

Обрані музичні гурти та виконавці неодноразово перемагали на конкурсах та фестивалях, багато з них часто відвідують з концертами передову або долучаються до волонтерських місій.

Команда Суспільного мовника Волині, разом із київськими колегами, на території Луцького замку Любарта зняли кліп на пісню «Україна» у виконанні волинської співачки Галини Конах та юних вихованців її вокальної студії «SoloWay». Автор музики — Олександр Кузьміч на вірші Катерини Мороз.

Галина Конах, співачка, педагогиня по вокалу, композиторка, авторка і виконавиця, лауреатка численних міжнародних та всеукраїнських пісенних конкурсів та фестивалів, володарка шести гран-прі.

Близько 10 років тому, після стажування у Польщі, Галина Конах, опанувавши нові вокальні техніки та методики викладання,  заснувала вокальну студію «SoloWay». Саме із юними учасниками студії «SoloWay» артистка і представлятиме Волинь у концерті  Суспільного «Україна єднає».

«Відео знімали з раннього ранку до пізнього вечора за умов спекотного температурного рекорду +34 у затінку. Виконавці, а серед них багато дітей, стійко витримали кілька знімальних дублів. Дуже професійно і якісно відпрацювали оператори та інженерно-технічний підрозділ. І хоча філія вже має великий досвід колективної співпраці, для мене це була ще одна нова практика спільної злагодженої командної роботи. Попри певні ускладнення, велику кількість реквізиту і техніки, атмосфера на знімальному майданчику була дуже творчою і натхненною. Хочу висловити щиру подяку усім учасникам процесу», — розповіла головна режисерка Суспільного Волині Анжела Шабала.

Над проєктом працювала головна режисерка Волинської філії Суспільного Анжела Шабала, практично уся інженерно-технічна служба Суспільного Волині, телеоператори філії Валерій Фетисов, Віктор Легеньковський та оператори Суспільного із Києва: Денис Прінько та Сергій Карапищенко.

Детальніше про кліпи, які ввійшли у концерт «Незалежність єднає», читайте на сайтах регіональних філій Суспільного: Буковина, Вінниця, Дніпро, Донбас, Житомир, Чернігів, Закарпаття, Запоріжжя, Карпати, Кропивницький, Львів, Миколаїв, Одеса, Полтава, Рівне, Суми, Тернопіль, Харків, Херсон, Поділля, Черкаси.

Нагадаємо, телеканал UA: ВОЛИНЬ, Українське радіо Луцьк, разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Новини Волині читайте на цифрових платформах мовника: