Найцікавіше із фестивалю «КНЯЖИЙ» покаже Суспільне Волині

Найцікавіше із фестивалю «КНЯЖИЙ» покаже Суспільне Волині

12 сер. 2021

21-22 серпня у парку села Заріччя, що неподалік Володимира-Волинського відбудеться фестиваль «КНЯЖИЙ-2021».

Суспільний мовник Волині — інформаційний партнер події. Учасників, організаторів та відвідувачів заходу запросили до телестудії проєкту «Сьогодні. Головне» телеканалу UA: ВОЛИНЬ та на телерадіопроєкт «РадіоДень» Українського радіо Луцьк. Про найцікавіше розкажуть у інформаційних випусках Суспільного Волині та на діджитал-платформах мовника.

«Відповідально — коли вже не ми, а нам пропонують кілька років поспіль "запартнеритись". "КНЯЖИЙ" — молодий фестиваль, який щороку набирає обертів, стає впізнаваним, бо поєднує історію та сучасність, музику, змістовні розмови. Приємно, що до цього прогресу долучається і наша команда», — каже продюсер Волинської філії Суспільного Костянтин Лоцман.

Цьогоріч фестиваль повертається, набравши міці й сили, нової енергії та ідей, бажання вражати та дивувати, хоча б на два дні дати забути про буденні турботи та пізнати нове й таке, водночас, своє.

«Команда  "КНЯЖОГО" цьогоріч із надзвичайним ентузіазмом взялася до роботи, адже минулого року через карантин не змогли провести фест. За цей час скучили за емоціями, шукали ідеї, як покращити фестиваль. Вдячні інформаційним партнерам, зокрема Суспільному Волині, за медіапідтримку і популяризацію фесту. Цьогоріч ми винесли частину локацій за межі фестивальної території. Таким чином хочемо підтримати Володимир-Волинську міську територіальну громаду. Гутіркова сцена розташується у парку "Слов’янський" на "Креативній галявині". Також у місті, на Валах городища, протягом двох фестивальних днів, відбуватиметься пленер різьбярів. Ці локації безкоштовні. Всі охочі можуть прийти в парк, і послухати лідерів думок, і споглядати витвори народних умільців», — каже координаторка пресцентру фестивалю «КНЯЖИЙ» Дарія Поддубецька.

«КНЯЖИЙ»  —  це синергетичне поєднання історії і сучасності, музики й танцю, хорошої розмови й феєричного дійства, моди та традицій. Атмосферу лицарської доби відтворять поєдинки та показові виступи учасників клубу «Айнабера», які вже мають численних шанувальників.

«Яскравою буде театралізована хода з центральної площі міста до фестивальних локацій. На території фесту працюватимуть денна і нічна сцени. На денній відбуватимуться різні дійства — від виступів лірників і бандуристів, до фешин-програми та інших активностей. Нічна сцена — для виступів відомих і цікавих молодих гуртів. Окремо у нас передбачена дитяча локація, де найменшим гостям пропонуємо ігри та оповіді казкарів, театралізовані дійства. А ще — ми підготували фудкорт, ярмарок майстрів та багато цікавих подій. Повністю зануритися у фестивальну атмосферу та прожити 2 дні на території можна буде в наметовому містечку. Гарантуємо, що кожен знайде щось цікаве для себе. З правил фесту ми продовжуємо пропагувати безалкогольний формат, тому просимо не намагатися проносити алкоголь на фестиваль. Також закликаємо дотримуватися карантинних норм, які діють в країні», — говорить Дарія Поддубецька. 

У програмі фестивалю: гутірки із лідерами думок, фудкорт, ярмарок майстрів, історичні реконструкції, живі виступи популярних команд та молодих виконавців.

Організатори обіцяють живі виступи:

  • Мотор’ролла
  • Alyona Alyona
  • Karna
  • Чумацький Шлях
  • Цвях
  • Kleft
  • Toloka 
  • Katana 
  • Etnaterra
  • Johnny Rides

Проєкт «Фестиваль «КНЯЖИЙ» реалізується в межах партнерської програми «Культура. Туризм. Регіони» Українського культурного фондуДержавного агентства розвитку туризму та за підтримки Володимир-Волинської територіальної громади.

Телеканал UA: ВОЛИНЬ, Українське радіо Луцьк, разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Новини Волині читайте на на цифрових платформах мовника:

Фото надані оргкомітетом фестивалю.