Суспільний мовник Волині — інформаційний партнер фестивалю «LUCHESK ORGANUM»

Суспільний мовник Волині — інформаційний партнер фестивалю «LUCHESK ORGANUM»

10 сер. 2021

Старовинний Луцьк запрошує волинян та гостей краю на органні концерти Третього Волинського міжнародного фестивалю органної музики «LUCHESK ORGANUM», який відкрився у Кафедральному костелі святих апостолів Петра і Павла.

Суспільний мовник Волині вже втретє — інформаційний партнер фестивалю. Організатори події та відомі музиканти стануть гостями телерадіопроєкту «РадіоДень» Українського радіо Луцьк та інформаційної години «Сьогодні. Головне» телеканалу UA: ВОЛИНЬ. Найяскравіші моменти фесту покажуть у новинах та на діджитал-платформах мовника.

Впродовж серпня в Кафедральному костелі шанувальники класичної органної музики зустрінуться з унікальними музикантами не тільки України, але і інших країн світу. Вже відбулись концерти Віктора Лияка (Польща) та Сальваторе Пронесті (Італія). Попереду - зустрічі із українськими виконавцями світового рівня: Ігорем Муравйовим, Оленою та Ігорем Мацелюхами, Наталією Дитюк.

Окрім важливого мистецького значення, фестиваль «LUCHESK ORGANUM» виконує об’єднавчу місію, адже сприяє об’єднанню вірян різних конфесій, поціновувачів органного мистецтва.

Концерти відбудуться:

  • 15 серпня о 16:00 — «Во славу Господню». Виконавці: Олена Мацелюх (орган, Львів), Наталія Дитюк (сопрано, Львів);
  • 22 серпня о 16:00 — «Чотири пори року». Виконавці: Ігор Муравйов (скрипка, Львів), Ігор Мацелюх (орган, Львів).

Організатор — Волинська обласна філармонія.

Телеканал UA: ВОЛИНЬ, Українське радіо Луцьк, разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо ( Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Новини Волині читайте на на цифрових платформах мовника: