Суспільне Волині транслюватиме концерти «Бандерштату» на всю Україну

Суспільне Волині транслюватиме концерти «Бандерштату» на всю Україну

2 сер. 2021

15-й ювілейний «Бандерштат»* відбудеться 6-8 серпня в селі Рованці поблизу Луцька. Суспільний мовник Волині — інформаційний партнер події. Найцікавіші виступи фестивалю та розмови з музикантами та гостями — дивіться цими вихідними наживо на UA: ВОЛИНЬ та усіх регіональних телеканалах Суспільного.

На локації фестивалю працюватимуть виїзні радіо- та телестудії Суспільного. Розклад трансляцій звідти буде таким:

6 серпня 

- 10:00 - 17:00 — пряма трансляція на ютуб-сторінці Суспільного Волині з гутіркової локації фестивалю;

- о 12:15 - 1:40 — прямий ефір проєкту «Радіодень» із виїзної радіостудії на телеканалі UA: ВОЛИНЬ та Українському радіо Луцьк;

- 17:15 - 18:00 — прямий ефір радіопрограми «Тема дня»;

- о 19:00 — «Сьогодні. Головне» на телеканалі UA: ВОЛИНЬ.

7 серпня 

- о 12:10 та о 17:10 — прямий ефір виїзної радіостудії Українського радіо Луцьк;

- 20:05 - 01:30 — пряма трансляція з музичної сцени і виїзної телестудії UA: ВОЛИНЬ на усі регіональні телеканали Суспільного.

8 серпня

- о 12:10 та о 17:10 — прямий ефір виїзної радіостудії Українського радіо Луцьк;

- 20:05 - 01:30 — пряма трансляція з музичної сцени і виїзної телестудії UA: ВОЛИНЬ на усі регіональні телеканали Суспільного.

Читайте також: Хедлайнери «Бандерштату» в ефірі генерального радіопартнера — Радіо Промінь

Крім цього, новинарі щодня готуватимуть інформаційні сюжети про найцікавіще, що відбуватиметься на фестивалі, а радійники та телевізійники здійснюватимуть запис на локації для майбутньої трансляції на платформах Суспільного Волині.

«Уже вчетверте Суспільне Волині підтримує та висвітлює “Бандерштат”. За ці роки партнерство уже вийшло на той рівень, коли наша команда відчуває свою участь невід’ємною складовою національного фесту з волинським корінням. Ми чекаємо цих днів із нетерпінням, заздалегідь ретельно готуємось, адже фактично на три дні Волинська філія виїжджає в поле (буквально). Маємо складну локацію, певні виклики для нашої команди... Однак, як і минулі рази, намагатимемось, щоб трансляція була високоякісною, і робота на усіх платформах — успішною. Цьогоріч у Рованцях під Луцьком працюватиме виїзна телевізійна й радійна студії. Маємо досвідчених ведучих, які уже багато років в темі і зможуть, перебуваючи у вирі подій, передати цю неповторну атмосферу. Суспільне Волині докладе усіх зусиль, щоб глядачі і слухачі занурились у фестиваль українського духу й отримали задоволення від перегляду трансляції наживо, новинних сюжетів та інтерв`ю з учасниками і гостями Бандерштату», — розповів продюсер Волинської філії Суспільного Костянтин Лоцман.

Читайте також: Команда Суспільного Волині привітала із Днем Конституції з найвищої точки України

Цього року на «Бандерштаті» виступатимуть українські музиканти: Бумбокс, БЕZ ОБМЕЖЕНЬ, ТНМК, Олександр Положинський, KARNA, Жадан і собаки, Саша Чемеров, Фіолет, Один в каное, Mad Heads, DAKH DAUGHTERS, ФлайzZzа, Серцевий напад, Широкий лан, MARMUR, Цвях.

Особливістю події буде гутіркова сцена, яка передбачає виступи авторитетних для молоді письменників, поетів, культурних, громадських діячів, українських військових, науковців, політиків, ветеранів УПА та учасників бойових дій на Сході України.

«Після року вимушеної перерви Бандерштат знову повертається в офлайн формат, в село Рованці. 15-ий ювілейний Бандерштат, який ми присвячуємо 30-річниці Незалежності України. Музична програма триватиме 3 дні: в п’ятницю вже традиційна музична ватра. Поспіваємо пісень довкола фестивального вогнища в компанії Сергія Присяжного (гурт “Мотор’ролла”), Сергія Василюка (“Тінь Сонця”) та Наталки Лосєвої, яка точно усіх зачарує своїм ніжним голосом та неймовірним звучанням бандури. В суботу й неділю музичний лайнап складається з 16 виконавців. Хедлайнери — два найпопулярніші рок-гурти в Україні — “Бумбокс”та “Без Обмежень”. Вперше на “Тихій Сцені” виступить гурт “Dakh Daughters” і вже майже традиційно — “Один в Каное”. Спортивні змагання, квести, конкурси, насичена програма дитячого містечка — це традиційні розваги для гостей, як завжди безалкогольного, сімейного фестивалю українського духу», — розповіла виконавча директорка фестивалю «Бандерштат» Мар’яна Коваль. 

Спеціально для фестивалю готують ролик про українців – відвідувачів і учасників фестивалю, які народжені у 1991 році й за 30 років Незалежності сформувалися як успішні фахівці та свідомі громадяни. Також «Бандерштат» випустить серію подкастів про історичних постатей, які вплинули на становлення незалежності, а ще серію інтерв’ю з артистами про незалежну українську музику.

Однією із соціальних місій «Бандерштату» є відкритість для людей з інвалідністю. Захід створює умови для соціальної адаптації учасників бойових дій на Сході України, які мають право скористатись безплатним входом. Так само вільний вхід на територію фестивалю мають діти до 12 років у супроводі батьків.

«Бандерштат» – єдиний триденний фестиваль українського духу. Ще однією унікальною особливістю «Бандерштату» є те, що фестиваль безалкогольний, а відтак доступний і комфортний для безпечного дозвілля усією родиною, підтримує принципи здорового способу життя.  За роки проведення захід відвідало близько 125 000 тисяч українців та іноземних гостей. Генеральний інформаційний радіопартнер «Бандерштату» — Радіо Промінь.

Телеканал UA: ВОЛИНЬ, Українське радіо Луцьк, разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо ( Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Новини Волині читайте на на цифрових платформах мовника:

*«Бандерштат-2021» відбудеться за підтримки Українського культурного фонду в межах програми «Знакові події історії України».