«Ми працюємо для того, щоб робити ваш ранок ліпшим», — спецкореспондентка «Ранку на Суспільному» у Луцьку Вікторія Комендант

«Ми працюємо для того, щоб робити ваш ранок ліпшим», — спецкореспондентка «Ранку на Суспільному» у Луцьку Вікторія Комендант

8 лип. 2021

15 липня виповнюється рік міжрегіональному проєкту «Ранок на Суспільному». Упродовж року про Луцьк і волинян телеглядачі всієї України дізнавались від спецкореспонденток Іванни Остапчук та Вікторії Комендант.

«Ми працюємо для того, щоб робити ваш ранок ліпшим і добрішим. Готуючи новий сюжет, називаю його «листом позитиву». Щоранку я розповідаю про різнобічне життя Волинського краю. Часом цікаву інформацію знаходжу дорогою в редакцію. Мої герої — непересічні, активні, харизматичні, цікаві і готові силою бажання змінити світ на краще. Щоразу я «відкривала» разом з глядачами цих людей, адже вони —  герої наших історій — люди, які творять сьогодення», — каже Вікторія Комендант.

Разом із глядачами творча команда відвідала один із найстаріших і найбільших замків України, оберіг і символ Луцька — Замок Любарта, мандрувала загадковими підземеллями Середньовічного Лучеська. 

Волинські ранківці побували у працьовитих родинах волинських селян і демонстрували доробки кмітливих винахідників. Розповідали про пластові гуртки й козацькі наметові табори, адже саме на Волині зародилась Українська повстанська армія і національно-патріотичне виховання є важливою складовою життя громади.

«Під час роботи прийшло розуміння: оскільки Волинь  край аграрний, все в нас, по суті, крутиться навколо цієї сфери й найбільше новацій, технологій експериментів — якраз у сільському господарстві. Тому не один сюжет з Волині був присвячений саме цьому. На прямих увімкненнях, зйомках, на монтажі намагаюсь працювати так, ніби бачу себе в дзеркалі. Відвертість і щирість це те, без чого не вдасться підготувати жодного цікавого матеріалу», —  розповідає Вікторія Комендант.

Окремі волинські ранкові сюжети: про автопробіг на раритетних «волинянках», особливості розведення кіз у сільських садибах чи сезон збору чорниць, — у соцмережах переглянули по пів мільйона користувачів.

Нагадаємо, «Ранок на Суспільному» виходить на UA: ВОЛИНЬ та інших регіональних телеканалах Суспільного щобудня з 6:30 до 9:00.

Телеканал  UA: ВОЛИНЬ, UA: Українське радіо Луцьк, разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

Новини Волині читайте на на цифрових платформах мовника: