«Кіно просто неба» — за інформаційної підтримки Суспільного Волині

«Кіно просто неба» — за інформаційної підтримки Суспільного Волині

30 чер. 2021

В Україні стартував Національний тур «Кіно просто неба», мета якого — показати сучасне українське кіно громадам, де немає кінотеатрів, і де в звичних умовах не мають можливості переглядати фільми на великому екрані та з якісним звуком.

Волинь увійшла до переліку 9 областей України, де цьогоріч, на відкритих локаціях, відбудуться кінопокази українських повнометражних фільмів останніх років, а також короткометражних фільмів проєкту «Дивись українське!».

Кінопоказ на Волині відбудеться у смт. Колки, 2 липня о 17:00 на стадіоні Колківського центру професійної освіти. Стрічки, які будуть демонструватись, обирали самі мешканці територіальної громади. 

UA: ВОЛИНЬ долучається до інформаційного партнерства Суспільного із Асоціацією «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – дивись українське!». У переддень показу, гостею студії телерадіопроєкту «РадіоДень» UA: Українське радіо Луцьк буде Оксана Горайчук, заступниця Колківського селищного голови Колківської територіальної громади Луцького району. До розмови запрошені амбасадори проєкту, з якими ведуча, Олена Собець, спілкуватиметься телефоном чи скайпом. Крім того, обговорення події відбудеться 1 липня у вечірньому телеефірі проєкту «Сьогодні. Головне». Журналістка Олена Чернуха спілкуватиметься скайпом із головою правління Асоціації «Сприяння розвитку кінематографа в Україні - дивись українське!» Андрієм Різолем. На кінолокації працюватиме знімальна група мовника. 

«Подібні проєкти звичні у великих містах, а у віддалених селах реалізуються чи не вперше. До Колківської громади входить 28 населених пунктів. Люди з цікавістю очікують, адже це не лише можливість побачити кіно безплатно на великому екрані просто неба, а й поспілкуватися із відомими акторами», — каже радіоведуча Олена Собець.

Для туру створили медіаплатформу — кіномобіль зі спеціальною інженерною конструкцією: великим LED-екраном, якісним звуком та всім необхідним обладнанням для кінопоказів в будь-який час та незалежно від розташування. Для гостей кінематографічних подій передбачені фудкорти. 

Амбасадорами проєкту стали зірки українського кінематографа Ірма Вітовська, Богдан Бенюк, Ахтем Сеітаблаєв. 

Загалом, в межах проєкту кінопокази відбудуться в 48 населених пунктах України. Приєднатись до кінопереглядів зможуть і мешканці сусідніх сіл, міст та містечок. Покриття туру охоплює близько 500 містечок та сіл. Тож безплатно подивитись сучасне українське кіно отримають можливість більш як пів мільйона людей. 

Телеканал UA: ВОЛИНЬ, UA: Українське радіо Луцьк, разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

Новини Волині читайте на цифрових платформах мовника: