«Туристичний Світязь: старт сезону» — інформаційний марафон на всіх платформах Суспільного UA: ВОЛИНЬ

«Туристичний Світязь: старт сезону» — інформаційний марафон на всіх платформах Суспільного UA: ВОЛИНЬ

24 чер. 2021

23 та 24 червня команда Суспільного Волинь проводить мультиплатформовий інформаційний марафон «Туристичний Світязь: старт сезону». Упродовж двох днів журналісти мовника інформують глядачів телеканалу UA: ВОЛИНЬ, слухачів UA: Українське радіо Луцьк, читачів сайту suspilne.media та соцмереж про те чи безпечно і комфортно відпочивати на Шацьких озерах та як карантин вплинув на початок туристичного сезону.

Читайте також: «Бізнес на воді»: на UA: ВОЛИНЬ — другий фільм від команди волинських розслідувачів

«Тема марафону про Світязь туристичний не випадкова. Якраз у цю пору щороку відкривається сезон на волинських озерах. Аби охопити усі важливі теми і проблеми, спеціально вирушили у відрядження на Шацькі озера. Працювало дві знімальних групи новинарів, долучилися редактори радіо та інформаційної години. Кореспонденти намагалися охопити кілька тем. Каналізування, туристичний і екологічний збори, безпека на воді, кількість туристів. І, чи не найосновніше, озеро стало повноводним, після обміління 2019 року, вода увійшла в свої середньостатистичні межі – про це говорили з науковцями. Спілкувалися з фахівцями, місцевими жителями, туристами. Туризм на Волині розвивається, інфраструктура поліпшується, на відпочинок сюди їдуть з усіх куточків України і з-за кордону. У період пандемії Світязь став альтернативою подорожей за межі країни. Про усе це Суспільне розповідає у теле- і радіоефірах», — говорить шефредакторка новин UA: ВОЛИНЬ Лариса Літвіцька.

 

Журналісти телеканалу UA: ВОЛИНЬ та редактори цифрових платформ Суспільного підготували тематичні сюжети та адаптовані для соцмереж кепшн-відео про особливості цьогорічного сезону відпочинку, готовність Шацького Національного парку до прийому туристів. У студійних обговореннях з експертами йтиметься про цільове використання коштів екологічного збору на благоустрій туристичних локацій, комфорт та безпеку відпочивальників, вплив карантину на туристичний потік тощо.

«Соцмережі як завжди перші розпочинають марафон. Тема нині актуальна. Читачам і глядачам підготували чимало раніше невідомих цікавих фактів і порад про відпочинок на Шацьких озерах. На діджитал марафон стартував з кепшн-відео, де ми зібрали матеріали одразу трьох знімальних груп, які майже тиждень готували сюжети про найглибше озеро України і відпочинок на ньому», — ділиться редакторка діджитал-платформ UA: ВОЛИНЬ Олена Парай

.

23 червня марафон стартував на телеканалі UA: ВОЛИНЬ та на цифрових платформах мовника. UA: Українське радіо Луцьк долучиться до висвітлення теми — 24 червня.

«В денному ефірі UA: Українське радіо Луцьк туристичні маршрути у напрямку Світязя вивчатиме журналістка Марія Таранко. Допоможе їх окреслити начальник відділу туризму департаменту економіки та європейської інтеграції Волинської ОДА Станіслав Ольшевський. Також звучатимуть думки і враження відпочивальників. А о  17:20 прозвучить репортаж журналістки Олени Собець із туристичного Світязя. Вона побувала в Шацькій громаді, аби з’ясувати  як організований відпочинок на Світязі, чим туди доїхати, якщо не працює автостанція в Шацьку, і хто відповідає за безпеку», — розповіла редакторка UA: Українське радіо Луцьк Оксана Кривцун

Про старт туристичного сезону на Волині йтиметься:

  • 23 – 24 червня о 19:00 на телеканалі UA: ВОЛИНЬ у телепроєкті «Сьогодні. Головне»;
  • 24 червня о 12:17 у радіопроєкті «РадіоДень» UA: Українське радіо Луцьк; 
  • 24 червня о 17:20 у радіопроєкті «Тема дня» UA: Українське радіо Луцьк;
  • протягом двох днів — в інформаційних випусках;
  • упродовж двох днів — на цифрових платформах мовника:

Взяти участь у обговоренні можна зателефонувавши до телестудії за номером: (0332) 77-02-42, або до радіостудії: 097-777-05-25 та (0332) 77-05-25.

Дивіться Суспільне UA: ВОЛИНЬ в ефірі, і онлайн на сайті філії.

Слухайте UA: Українське радіо Луцьк онлайн на сайті філії та на частотах:

Луцьк – 88,3 FM;

Горохів - 106,5 FM;

Ковель - 91,8 FM;

Кортеліси - 88,9 FM;

Любешів - 107,8 FM;

Нововолинськ - 100,3 FM;

Цумань - 100,4 FM;

Камінь-Каширський - 105,8 FM;

Олика - 89,1 FM;

Шацьк - 101,5 FM.

Нагадаємо, UA: ВОЛИНЬ разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

Новини Волині читайте на сайті suspilne.media.