«Конституція України – цікаво знати»: спецпроєкт UA: Українське радіо Луцьк до 25- річчя Конституції України

«Конституція України – цікаво знати»: спецпроєкт UA: Українське радіо Луцьк до 25- річчя Конституції України

14 чер. 2021

28 червня виповнюється 25 років з часу ухвалення Основного Закону України. До Дня Конституції, команда Суспільного UA: Українське радіо Луцьк  підготувала спецпроєкт «Конституція України – цікаво знати».  

Із 14 по 28 червня в ефірі радіо почергово звучатимутьть 15 коротких інфослайдів-розповідей про маловідомі факти непростого шляху до прийняття Основного Закону держави.

Слухачі Суспільного згадають, або ж дізнаються: які питання викликали найбільше дискусій, чому і з чиєї ініціативи в останньому проєкті зникло мовне питання, які пропозиції були щодо надання статусу Криму, коли і як створили Конституцію у мініатюрному вигляді, як змінювалася Конституція України, які правки до неї вносили та інше. 

«Мета проєкту — привернути увагу до питань державотворення, Основного Закону України. Пригадати, як це відбувалося на практиці, який шлях пройшов проєкт закону до остаточного його варіанту. Чому навколо, здавалося б, непорушних питань виникали дискусії і , на жаль, точаться до сьогодні. Для волинян, як і для усіх українців, прийняття Конституції України -- це чи не найвагоміша подія Незалежної України. Ми пишаємося, що серед розробників Конституції наш земляк, колега-журналіст Андрій Бондарчук», — каже авторка проєкту, радіожурналістка Оксана Кривцун.

Радіожурналістка Оксана Кривцун

    Читайте також: «Українська нова хвиля» у Луцьку – за інформаційної підтримки Суспільного Волині

У підготовці інфослайдів використовували матеріали із теле- і радіоархіву Суспільного Волині. Зокрема, спогади волинянина, народного депутата України першого скликання, члена Конституційної комісії Андрія Бондарчука, який безпосередньо брав участь у розробці Основного Закону держави.  

Слухайте UA: Українське радіо Луцьк онлайн на сайті філії та на частотах: 

Луцьк - 88,3 FM;

Горохів - 106,5 FM;

Ковель - 91,8 FM;

Кортеліси - 88,9 FM;

Любешів - 107,8 FM;

Нововолинськ - 100,3 FM;

Цумань - 100,4 FM;

Камінь-Каширський - 105,8 FM;

Олика - 89,1 FM;

Шацьк - 101,5 FM.

UA: Українське радіо Луцьк — регіональний Суспільний мовник на Волині. Разом із регіональним телеканалом UA: ВОЛИНЬ та загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входить до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення. 

UA: Українське радіо — найбільша FM-мережа й найпопулярніше розмовне радіо країни. Усі канали Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio.

Оперативні новини Волині шукайте на діджитал-платформах: