«Українська нова хвиля» у Луцьку – за інформаційної підтримки Суспільного Волині

«Українська нова хвиля» у Луцьку – за інформаційної підтримки Суспільного Волині

14 чер. 2021

UA: ВОЛИНЬ долучається до інформаційного партнерства Суспільного із щорічним кіноальманахом найкращих короткометражних фільмів від Національного центру Олександра Довженка «Українська Нова Хвиля».

Попередні 7 років Довженко-Центр показував фільми «Хвилі» у кінотеатрах в різних містах, але цьогоріч формат вирішили змінити і показати стрічки у ревіталізованих, «перезавантажених» просторах по всій Україні.

Кінопоказ і обговорення фільмів  у Луцьку розпочнеться у неділю, 20 червня, о 16:00, у мистецькому просторі «ГаРмИдЕр ангар-stage» за адресою: м. Луцьк, вулиця Залізнична, 9.

На локації працюватиме знімальна група Суспільного Волині. Організатори кінопоказів у Луцьку запрошені до студії телерадіопроєкту «РадіоДень» UA: Українське радіо Луцьк. Слухайте і дивіться розмову  у п’ятницю, 18 червня, о 12:10 в ефірі телеканалу UA: ВОЛИНЬ, на сайті мовника онлайн та на хвилях  UA: Українське радіо Луцьк:

Луцьк - 88,3 FM;

Горохів - 106,5 FM;

Ковель - 91,8 FM;

Кортеліси - 88,9 FM;

Любешів - 107,8 FM;

Нововолинськ - 100,3 FM;

Цумань - 100,4 FM;

Камінь-Каширський - 105,8 FM;

Олика - 89,1 FM;

Шацьк - 101,5 FM.


Вихід за межі традиційного кінопростору в місця, які були переосмислені, наповнені новими сенсами, за задумлм організаторів, допоможе краще розкрити потенціал фільмів молодих режисерів, які ламають стереотипні уявлення про українське кіно та змінюють його сприйняття у світі.

Цього року до «Української нової хвилі» увійшли шість фільмів:

«Сурогат» Станіслава Сантімова – Приз глядацьких симпатій Київського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів (KISFF);

«Бульмастиф» Анастасії Буковської – Найкращий короткометражний фільм Міжнародного конкурсу та Спеціальний диплом журі на Київському міжнародному кінофестивалі «Молодість»;

«Врятуйте мене, лікарю!» Дмитра Грешка – Головний приз в національному конкурсі  на Міжнародному фестивалі короткометражних фільмів Wizart;

«Двоє» Владислава Вітріва – Нагорода за найкращу акторську роботу у Національному конкурсі на Одеському міжнародному кінофестивалі;

«Килим» Наталі Кисельової – Гран-прі Київського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів (KISFF);

«Прощавай Головін» Мат’ю Ґрімара – Найкращий український короткометражний фільм Одеського міжнародного кінофестивалю, Спеціальна згадка журі Generation 14plus Берлінського кінофестивалю.

«Українська Нова Хвиля» – щорічний кіноальманах, бренд-проект Національного центру Олександра Довженка, який ставить за мету презентувати широкій аудиторії у всеукраїнському кінопрокаті найсвіжіші та найкращі короткометражні кінороботи молодих українських режисерів, що пройшли селекцію національних кіноконкурсів.


Довженко-Центр – найбільший в Україні державний фонд художніх фільмів та сучасний культурний кластер, який не тільки зберігає, а й досліджує та показує українське кіно.


UA: ВОЛИНЬ, UA: Українське радіо Луцьк, разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.