Анатолій Цьось отримав підтримку від більшості у другому турі виборів ректора СНУ імені Лесі Українки

18:51, 27 лис. 2019
 
Анатолій Цьось отримав підтримку від більшості у другому турі виборів ректора СНУ імені Лесі Українки

  Анатолій Цьось отримав підтримку від більшості колективу під час другого туру виборів ректора Східноєвропейського університету імені Лесі Українки. Про це Суспільному розповів голова виборчої комісії Анатолій Федонюк. 

Голова виборчої комісії Анатолій Федонюк: "Результати виборів такі: за Цьося проголосували 883 особи з 1037 людей, які брали участь у голосуванні. "Не підтримую" - 131 людина. По відсотках – 85%, 12% - проти. Правопорушень жодних не виявлено."

    Анатолій Федонюк розповів, що вибори стартували о 9:00, голосування тривало до 15-ї. Підрахунок голосів закінчили близько 17-ї.

  Нагадаємо, у першому турі виборів було 7 кандидатів на посаду керівника навчального закладу. Найбільше голосів отримали Анатолій Цьось та бувший ректор, який обирався два строки підряд і керував 14 років, - Ігор Коцан. Тоді лідирував Анатолій Цьось.  Двоє претендентів на посаду ректора увійшли в другий тур. За день до виборів Ігор Коцан зняв свою кандидатуру. Голова виборчої комісії Анатолій Федонюк говорить, що Анатолію Цьосю висловила довіру переважна більшість колективу, тепер представники Міністерства освіти та науки України зобов’язані з ним підписати контракт на 5 років.