У Луцьку відбулась акція проти нікотинової залежності

15:03, 21 лис. 2019
 
У Луцьку відбулась акція проти нікотинової залежності

Стандартизувати зображення на усіх пачках із цигарками – з таким проханням звернулися до нардепів студенти Луцького медколеджу та фахівці обласного центру громадського здоров’я. Сьогодні на Театральному майдані міста у Міжнародний день відмови від куріння, молодь влаштувала акцію проти нікотинової залежності. Лучанам показали як мають виглядати, на думку фахівців з центру громадського здоров’я, пачки із цигарками. До депутатів Верховної Ради підготували звернення, каже завідувач відділу промоції здорового способу життя центру Сергій Левчук. З його слів, пачка цигарок не повинна мати привабливого для покупців вигляду.

Сергій Левчук, завідувач відділу промоції Волинського центру громадського здоров’я: «Ось це один із зразків з тих стандартизованих пачок сигарет, які мають бути згідно проекту нового закону України. Я рахую, що якщо будуть такі зразки то бажання почати курити пропаде точно».

Оксана Ютовець, координаторка всеукраїнської кампанії «Молодь вільна від куріння»: «Ми будемо їх ламати і таким чином показувати, що ми проти куріння, що не треба з цим навіть пробувати і навіть в руках не тримати. Таким чином покажемо, що молодь проти куріння».