Генеральна репетиція «Осіннього балу 2019» у Луцьку

17:02, 19 лис. 2019
 
Генеральна репетиція «Осіннього балу 2019» у Луцьку

Більше 200 учасників зібралися сьогодні на генеральну репетицію «Осіннього балу 2019». Цей захід у Луцьку відбувається другий рік поспіль – розповіла координаторка Галина Цимбал. На паркет вийдуть дорослі та діти, які мають інвалідність. За партнерів їм журналісти, нацгвардійці та депутати.

 У одному кінці спортивної зали обговорюють деталі майбутніх костюмів. У іншому - відпрацьовують танцювальні па найменші учасники Осіннього балу 2019. Далі на паркет виходять дорослі. Усі рухи вальсу із сучасним аранжуванням координує хореограф. 

 28-річна Варвара Анашкіна всміхається під час танцю. За гарним настроєм, каже дівчина, ховає хвилювання перед виступом.

Варвара Анашкіна, учасниця «Осіннього балу 2019»: «Емоційно теж підготувались, щоб не хвилюватися, щоб усе вийшло. Це не перший раз, але, як перший».

Свій танок Варвара відпрацьовує другий місяць. Іван Мирка, її партнер, розповідає: до осіннього балу пара готова.

Іван Мирка Учасник «Осіннього балу 2019»: «Я думаю що в нас сама краща пара. Ми з Варварою. Правда? Хвилювався. А зараз ні, зараз все чітко. Ми відбули всі репетиції, ми все знаєм»

Підтримує Варвару перед виходом на паркет мама. Тамара Анашкіна каже, донька завжди поспішає на репетиції.

Тамара Анашкіна, мама учасниці балу: «Дуже хвилюється. Цілими днями тільки про це і говоримо. Як виступати, як буде плаття, що до плаття».Варвара Анашкіна, учасниця «Осіннього балу 2019»: «І себе показати і реалізувати. І щоб про таких людей було більше відомо. Що є такі люди в нашому місті, що їм теж щось потрібно, що вони просто живуть і насолоджуються життям».

Вперше з танцями зіштовхнувся учасник громадської організації «Чорний тюльпан» Микола Собуцький. Каже попри зайнятість намагається не пропускати репетицій.

Микола Собуцький, учасник «Осіннього балу 2019»: «Моя партнерка, її звати Олена. Це дівчина з інвалідністю. Вона на інвалідному візку. Я відразу погодився і не шкодую. Побачив як це для дітей особливих. Це для них проведення часу. До мене підходять і кажуть, чому в нас репетиції 2 рази в тиждень тільки? Я бачу наскільки для них це є важливо».

На паркет 22 листопада вийде 137 танцівників з інвалідністю. Ще сотня запрошені на бал у якості глядачів. Зібрати таку кількість учасників з різних громадських організацій важко, розповіла координаторка проекту Галина Цимбал.

Галина Цимбал, координаторка «Осіннього балу 2019»: «Якщо минулого року для мене це був стрибок із парашутом, то цього року це просто битва з Голіафом. Класно що є такі організації, які готові просто долучатися і робити це все».