19-й радіодиктант національної єдності написали волиняни

15:48, 8 лис. 2019
 
19-й радіодиктант національної єдності написали волиняни

19-й радіодиктант національної єдності - До дня української писемності та мови - відбувся сьогодні. Він тривав 20-ть хвилин. Текст – авторський, створений спеціально на замовлення. Диктор, автор шкільних підручників Олександр Авраменко читав його в прямому ефірі. Писали диктант і учні Луцької ЗОШ I-II ступенів №11-колегіум.

Назва цьогорічного радіодиктанту "Від бересту - до "цифри". Одинадцятикласниця колегіуму  Світлана Левчук написала диктант вперше. Дівчина каже: це — не заради оцінки, а для вдосконалення знання рідної мови.

Світлана Левчук, школярка: «Це було незвичайно, але цікаво. Я зараз в 11-му класі і попереду у нас чекає ЗНО і це корисний урок для нас усіх. Цей диктант був дуже легким.

Перевірити свій рівень знань української у такий спосіб уперше вирішив і одинадцятикласник Роман Новосад.

Роман Новосад, школяр: «Я написав цей диктант вперше. Мені було цікаво його писати. у мене такого не було. З моїх знайомих багато друзів  у цьому диктанті брали участь. Щоб перевірити я просто віддам свій диктант вчителю.»

Подруги Олександра Корецька і Анастасія Карачун радіодиктант написали вдруге.

Анастасія Карачун, школярка: «Минулого року, був набагато важчий диктант. було більше пунктуаційних і орфографічних правил використаних у диктанті.  Цей яким був для тебе?- Цей був набагато цікавішим. Багато фактів, які з нас ніхто і не знав. Як на мене диктує дуже добре. Повільно, я встигала кожне слово. добре чути, де треба ставити крапку, кому, дві крапки. Є ці паузи між словами, де потрібні знаки.»

Олександра Корецька, школярка: «Він був доволі легким. Корисним у тому плані, що допоміг мені більше зрозуміти певні правила української літератури для майбутнього ЗНО.»

Писали диктант єдності близько 20-ти хвилин, - розповіла вчителька української мови та літератури Тетяна Березінська.

Тетяна Березінська, вчителька української мови і літератури: «Раніше ми диктант писала і перевіряли самі, а цього року діти мають можливість перевірити диктант на телебаченні, або відіслати на відповідний сайт. Мої діти забажали, щоб я перевірила їм і поставила відповідні оцінки.»

Директорка колегіуму  Наталія Гаць розповіла: цього року до радіодиктанту долучилися учні 7 та 11-х класів.

Наталія Гаць, директорка Луцької ЗОШ I-II ступенів №11-колегіум : «В цьому році нам було важче з технікою. Хоча нею оснащені усі кабінети, але підвів інтернет-зв’язок. Були свої нюанси, але діти написали радіодиктант.»

Через годину текст оприлюднили на всіх сайтах Суспільного.