Бронзові та срібні медалі привезли волинські акробатки із чемпіонату Європи, що відбувся в Ізраїлі

15:13, 8 лис. 2019
 
Бронзові та срібні медалі привезли волинські акробатки із чемпіонату Європи, що відбувся в Ізраїлі

  Бронзові та срібні медалі привезли волинські акробатки із чемпіонату Європи, що відбувся в Ізраїлі. Загалом, збірна України зі спортивної акробатики здобула вісім медалей. Три із них належать волинянкам майстрам спорту міжнародного класу зі спортивної акробатики Дарині Пом’яновській, Олександрі Мальчук та Вікторії Куніцкій.

Кожен виступ  Дарини, Олександри та Вікторії на чемпіонаті Європи зі спортивної акробатики в ізраїльському місті Холоні закінчувався шквалом аплодесментів від глядачів,  -  розповідає тренерка спортсменок Олена Кришпінович.

Олена Кришпінович, тренер: «Дівчатами дуже задоволена. Вони витримали і зробили все як я хотіла.»

Волинянки, майстрині спорту міжнародного класу зі спортивної акробатики, поповнили скарбничку української збірної.

Олена Кришпінович, тренер: «В Збірній України у змаганнях брало участь 26 спортсменів. Здобули загалом 8 медалей, з них три належать нашим волинським дівчаткам. 2 срібла в окремих видах та в  багатоборстві - бронза.»

Дарина Пом’яновська, срібна призерка чемпіонату Європи: Це не перший наш успіх на таких змаганнях. Ми були срібними на чемпіонаті світу в Бельгії. Ми приїхали і кожен посвяткував у себе вдома із батьками.».

У дівчат в Ізраїлі могло бути і золото, -- каже Олена Кришпінович. Але судді, за її словами, зробили все, аби волинянки не тріумфували.

Олена Кришпінович, тренерка: «Судівство могла бути кращим. Нас засуджували, як могли. У таких видах спорту завжди є домовленості і є людський фактор. Ситуація дещо покращилася в останні дні. Там були скандали і шестеро суддів отримали попередження.»

Дарина Пом’яновська, срібна призерка чемпіонату Європи: «Неправильне наше суддівство, виклались на повну. Кожен помітив, що нас засудили і навіть наші конкуренти нам про це говорили.»

Дарині, Олександрі та Вікторії відпочивати ще не час, - говорить тренерка. У них розпочалися тренування перед чемпіонатом світу.

Олена Кришпінович, тренер: «Через півроку у нас. Через півроку у нас чемпіонат світу у Швейцарії. Завдяки нашій трійці Україна зараз вийде на новий рівень і ми зможемо боротися із такими країнами, як Ізраїль, Португалія та Росія.»