Луцька дитяча поліклініка забезпечена вакцинами від інфекційних хвороб

16:37, 22 жов. 2019
 
Луцька дитяча поліклініка забезпечена  вакцинами від інфекційних хвороб

Цього року в Луцьку на кір занедужало більше двох сотень дітей, розповіла кореспондентам Суспільного заступниця директора міської дитячої поліклініки Наталія Кеда. З її слів, з початку навчального року медики не зафіксували жодного випадку цієї хвороби. Надійним захистом від кору та інших інфекцій  медик називає щеплення.

Лучанка  Ірина Горобець прийшла до дитячої поліклініки, аби зробити щеплення  восьмимісячному сину  Богдану. 

Ірина Горовець, вакцинувала дитину: «Ми робили від дифтерії, 1 щеплення від 5 хвороб, нормально відношуся до щеплень, захищає від хвороби. М лежали в лікарні, то пізніше робили, зараз підліковуємося і будемо робити.»

Щодня у кабінеті профілактичних щеплень на проспекті Волі вакцинують більше півсотні дітей, розповіла медсестра Зоя Павлюк.  Перед  початком навчального року, каже, у поліклініках були черги.

Зоя Павлюк, медсестра кабінету щеплень: «Зараз немає такого напливу людей, як було у вересні, частково діти поробили щеплення і зараз спокійно можна прийти в любий час і зробити щеплення без стояння у чергах. В п’ятницю перед вихідними більше - до 80, а в такі дні 40, в вересні було до 200.»

Нині в Луцьку від кору щеплені  72 відсотки однорічних дітей. Майже стільки ж були ревакциновані у 6 років, розповіла заступниця директора міської дитячої поліклініки Наталія Кеда. З її слів, за 9 місяців цього року в Луцьку на кір захворіло 203 дитини.

Наталія Кеда, заступниця директора КЗ «Луцька міська дитяча поліклініка»:  «Вражає- це захворюваність дітей до року, які народилися в 2018 і 2019 роках, не щеплені вони, десь контактували, мами гуляли, хтось вдома хворів 71 дитину маємо.»

З 6 вересня і до сьогодні випадків захворюваності на кір серед дітей не зафіксовано, каже Наталія Кеда. І додає: аби запобігти інфекційним хворобам, потрібно вакцинуватися.

Наталія Кеда, заступниця директора КЗ «Луцька міська дитяча поліклініка»: «В Закарпатті у студента – медика підтверджено випадок дифтерії, так як наші діти люблять подорожувати в гори. Варто вакцинуватися, були перебої вакцини дифтерії, правцю для ревакцинації після 6 років, вакцини є, дітки, які не щепились, запрошуємо в пункти профщеплень.»

Зі слів Наталії Кеди, вакцин у луцькій дитячій поліклініці  достатньо, аби щепитися і зробити ревакцинацію.