З 11-го листопада розрахуватися за проїзд можна буде електронним квитком

14:49, 16 жов. 2019
 
З 11-го листопада розрахуватися за проїзд можна буде електронним квитком

Фото ілюстартивне.

З 11-го листопада у Луцьку не можна буде заплатити за проїзд у громадському транспорті готівкою. Розрахуватися за поїздку можна буде лише з допомогою електронного квитка. Про це Суспільному розповів начальник управління транспорту та зв’язку Володимир Степанов. Сьогодні 8 з 9-ти присутніх членів виконкому Луцької міської ради проголосували за затвердження видів, основних вимог та вартості електронних квитків.

Зі слів Володимира Степанова, квитки будуть пластикові, розміру банківської картки. Проїзні - неперсоніфіковані та персоніфіковані.  Останні поділятимуться на учнівські, студентські та пільгові. У Луцьку з 29-30-го жовтня з’являться 50 терміналів у яких можна буде придбати електронний квиток. Для пільгових категорій населення потрібно буде звернутися у відповідні установи.

Володимир Степанов, начальник управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради:  «Виготовлення персоніфікованих електронних квитків ми маємо їх виготовити більше 70 тисяч. Це буде залежати від звернення. 22 тисячі учнів, вони всі звернуться, ми будемо по школах працювати, вірніше оператор. В нас є 52 тисячі пенсіонерів, там спрогнозувати скільки звернуться ми не можемо, але оператор до цього готовий. Буде проходити виготовлення персоніфікованих квитків – це у картцентрі на Лесі Українки, 16, в ЦНАПі і департаменті соцполітики.»

Зі слів Володимира Степанова, у школах наприкінці місяця будуть спеціальні приміщення, де кожен школяр зможе оформити  учнівський електронний квиток. з фото. Термінали для придбання електронних квитків, а також валідатори, які будуть встановлені у громадському транспорті,  нині проходять процедуру розмитнення – сказав Володимир Степанов. Неперсоніфікований пластиковий квиток коштуватиме 35 гривень.

Володимир Степанов, начальник управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради: «Ви придбали картку і далі на цю картку там буде рахунок, номер. Ви перераховуєте кошти – 50, 100, 500 гривень, це вже персонально. Далі ви проїжджаєте в транспорті, проходите процес валідації і гроші за проїзд будуть зніматися»

У продажу буде тимчасовий електронний квиток на дві поїздки. Коштуватиме  він 15 гривень. На три поїздки – 20 гривень. Дійсним такий квиток буде 48 годин з моменту покупки. Нагадаємо, у продажу електронні квитки з’являться наприкінці жовтня. Розраховуватися ними за проїзд у громадському транспорті потрібно буде з 11-го листопада.