65 волинян-призовників вирушили на строкову військову службу

18:49, 9 жов. 2019
 
65 волинян-призовників вирушили на строкову військову службу

На плацу військового комісаріату юнаків проводжали рідні та близькі, представники громадськості, учасники бойових дій, духовенство та офіцери Збройних сил України. Призовник Максим Богдан — із села Старий Чорторийськ, за фахом - спеціаліст із комп’ютерних технологій. Каже: закінчивши луцький виш, хоче відслужити строкову службу у розвідці або військово-повітряних військах.
Максим Богдан, призовник: “Вона відкриє великі перспективи. Наприклад. Робота. Освіта, робота завжди відкриває великі перспективи. Можна влаштуватися в поліцію, СБУ, куди хочеш, аби було бажання і мав щось в голові”.

Призовники спочатку їдуть до навчальних центрів — розповів обласний військовий комісар Роман Кулик.
Роман Кулик, обласний військовий комісар: “В подальшому вони проходитимуть службу як в Державній спеціальній службі транспорту, прикордонних військах, в Національній гвардії, де оволодіватимуть навиками військової служби. Відповідно до вимог Президента України, визначено призов здійснюється з 20 років. Хоча відповідно до Закону призов дозволяється з 18 років. Є волиняни, які виявили бажання проходити службу як в прикордонних військах, так і в Національній гвардії. Пишуть заяви і ми їх призиваємо”.

До армії проводжала сина родина Зайчуків із села Суськ Ківерцівського району. Мама Наталія розповіла з ким прийшли до військкомату:
Наталія Зайчук, мама призовника: “З чоловіком, з дочками, із знайомими своїми, кумами”.

Артур Зайчук, призовник: “Це наша родина. Дівчата, любовніци, всі мої. Старався, хотів піти, щоб бути підтягнутим, а там армія змінить. Я хочу серйозно попасти в навчальний центр, а там казали, що може й потраплю у ВДВ. Щоб крепше пройти, а то так слабо не хочеться якось”.

Цієї осені до війська призвуть 495 волинян, — розповів Роман Кулик, обласний військовий комісар. Згідно з Указом Президента України, ніхто із строковиків не служитиме в зоні проведення Операції об’єднаних сил, додав він. Призов триватиме до 11 грудня.