«Луцька homoвізія» - книгу під такою назвою презентували у Волинському краєзнавчому музеї

17:54, 8 жов. 2019
 
«Луцька homoвізія» - книгу під такою назвою презентували у Волинському краєзнавчому музеї

Книга про відомих мешканців Луцька, розповіла її  авторка, Зінаїда Пахолок. Над створенням видання  працювала понад 30 років. Студент Назарій Киричук прочитав книгу до її презентації. Каже: видання зацікавило.

Назарій Киричук, студент:Було багато такої корисної інформації, саме про Волинь, про Луцьк, вона в себе вміщує, що хочеться читати.  Був Іван Богослов, мені про нього було цікаво читати і про сім’ю Косачів, там були деякі історії цікаві про Лесю Українку, як вони були малі зі своєю сестрою Ольгою, що вони лишили на Луцькому замку слід. ЇЇ сестра Ольга підсадила і вона на стінах Луцького замку лишила напис "Лариса Петрівна Косач”.

Бібліографічний опис у книжці допомагала оформлювати Євгенія Величко.

Євгенія Величко, бібліотекарка:Було цікаво працювати, тому що ця література, яку вона мені принесла опрацьовувати, була вся в наявності, тобто, мені, як бібліографу було приємно і разом з тим легко, бо я перед собою мала ті джерела, де друкувалися її праці”.

У виданні використані наукові статті, надруковані в українській періодиці упродовж тридцяти років і присвячені людям, які пов’язані з Луцьком, розповіла авторка книги Зінаїда Пахолок.

Зінаїда Пахолок, доктор філологічних наук:Я вирішила всі свої статті, які я писала, проживаючи на Волині, приїхавши з Києва і вивчаючи історію волинського краю, зібрати до однієї книги. В книжці представлені особистості, які мають, мали свій улюблений фах, відбулися у своїй професії, займаються цікавою роботою і тому їх ставлення до роботи, до своїх зацікавлень може бути прикладом для інших.  Я зустрічалася з кожною людиною про яку писала, я розпитувала цю людину, ставила запитання і питала: чи можна використати цю інформацію в статті про вас? І тільки з дозволу цієї людини ця інформація була представлена у виданні”.

Видрукували 100 примірників книги. Їх можна знайти в бібліотеках міста, каже Зінаїда Пахолок.