У Луцьку розпочався ХХІІІ Всеукраїнський конкурс професійних читців імені Лесі Українки

18:42, 7 жов. 2019
 
У Луцьку розпочався ХХІІІ Всеукраїнський конкурс професійних читців імені Лесі Українки

14 акторів та студентів театральних вишів з Києва, Харкова, Дніпра, Запоріжжя, Львова, Рівного та Луцька беруть участь у ХХІІІ Всеукраїнському конкурсі професійних читців імені Лесі Українки. У Луцьку на Театральному майдані біля пам’ятника Лесі Українки зібралися учасники конкурсу, організатори та громадськість міста. Під час урочистого відкриття заходу відбулося жеребкування.

Маргарита-Юлія Білик, учасниця Всеукраїнського конкурсу читців (м.Харків): "Я приїхала з Харківського університету імені Котляревського. Навчаюся на курсі: “Актор драмтеатру та кіно”. Приїхала на конкурс, бо мені подобаються усі заходи, які організовує Спілка театральних діячів України. Вони є співорганізаторами цього конкурсу. Мені подобаються конкурси, адже ми знайомимося з акторами з різних міст. Після кожного конкурсу є комунікативна база тих людей. На першому турі читаю “Русалка” музично-літературний твір, а на другому турі — це буде уривок з роману Юрія Винничука “Танго смерті”.

Данило Поштарук, директор Волинського академічного обласного театру ляльок: "До 120-річчя Лесі Українки Спілка театральних діячів започаткувала цей конкурс і він відбувається по всій Україні, по всіх областях. Ми маємо зональні відділення Українського театрального товариства, які рекомендують цих переможців у себе на зональних конкурсах вже сюди на заключний. У Луцьку — це заключний конкурс".