Четверо людей – у реанімації внаслідок аварії, що сталася біля села Забороль Луцького району

16:51, 7 жов. 2019
 
Четверо людей – у реанімації внаслідок аварії, що сталася біля села Забороль Луцького району

В одній з машин їхала сім’я – батько, мама і донька. В іншій – був водій. Після зіткнення двох легковиків один з них спалахнув. Біля потрощеної автівки друзі та дідусь травмованого Олександра Соколова Микола Грома. Чоловік каже: аварія сталася о шостій ранку.

Микола Грома, дідусь травмованого: “Він їхав на роботу і от…Я приїхав, то вже таке було. Їхав з Торчина і по ідеї той йшов йому на обгон і лоб в лоб. Он тормозний пункт, бачте, тормозив і швидкість була 90 кілометрів. То все було в минуті, нам передзвонили, я приїхав чекаю евакуатора, зараз приїде, будуть забирати”.

Тойота Ауріс, в якій їхала сім’я із трьох людей, спалахнула після зіткнення. Травмованих з машини діставали випадкові свідки, - каже знайома учасника аварії Анна, яка не назвала свого прізвища.

Анна, знайома учасника ДТП: “Їхали хлопці з Торчина, просто їхали, побачили, що дим. Думали, що просто щось горить, відразу зрозуміли, що якась машина, під’їхали, то їх вже діставали”.

Травмованих із обох машин доставили до реанімації. Троє дорослих – нині в Луцькій міській клінічній лікарні. Завідувач відділення анестезіології їхній стан прокоментував так:

Ярослав Семицький, завідувач відділення анестезіології міської клінічної лікарні: “У вкрай важкому стані, всі пацієнти доставлені з місця аварії з політравмою. На даний час двоє із них уже в операційній, третій – буде прооперований, його стан дозволяє відтермінувати оперативне втручання. . Але він теж буде прооперований. Один із потерпівших у вкрай важкому коматозному стані на штучній вентиляції легень. Робиться все можливе, надається невідкладна допомога, екстрена медична допомога, все, що необхідно”.

5-річна дівчинка після аварії – з множинними травмами в обласній дитячій лікарні. Зі слів чергового лікаря реанімації Степана Пішака, медики переломів не діагностували, її стан називає важким.

Степан Пішак, лікар-анестезіолог обласної дитячої лікарні: “Проведено весь спектр обстежень, включаючи КТ ділянок голови, шиї, грудної клітки і черевної порожнини, щоб знати, чи немає розриву внутрішніх органів. Чекаємо результатів і вирішується питання про ургентне оперативне втручання”.

Хто винен в цій аварії – поліція з’ясовує.