Лучани прибирали берег водойми

18:28, 16 вер. 2019
 
Лучани прибирали берег водойми

Сьогодні в Україні розпочалася акція під девізом: “Я прибрав — твоя черга: змінимо майбутнє разом!”. Долучилися до Всеукраїнської акції учні і вчителі 12-ої школи Луцька, мешканці одного з мікрорайонів міста. Сьогодні вони прибрали від сміття берег річки Стир, що у мікрорайоні Вишків. Поблизу водойми знаходили пластик, скло, папір, який залишили дорослі відпочивальники — каже школярка Анастасія Махновець.

 

Анастасія Махновець, школярка: « Ліньки їм просто прибрати за собою сміття. Пішли пожарили шашлики, похавали і пішли додому. А ти коли відпочиваєш з друзями, ти прибираєш за собою? Звісно! Ще такого не було, щоб не прибрали. Ми завжди прибираємо, чесно. Скажи, будь ласка, що ти тут знаходила?Кеди, шльопанці, сміття з цигарок”.

 Діана Шендерук, школярка: « Нам видали рукавички та мішки. Скільки Ви вже сміття зібрали? Ми вже другий мішок почали. Важко дівчатка працювати? Не дуже важко».

 Валерія Попчук, школярка: «Ми тут знаходили різні пластикові пляшки, мусор, тряпки, серветки”.

 Владислав Осипчук, школяр: « Нам сказали, що якщо якесь скло, шприци, щоб ми ні в якому разі не чіпали, а щоб покликали дорослих».

 

Зберегти планету чистою і почати з найменшого, з мікрорайону, де живеш. З таким гаслом взялися до роботи — каже вчителька географії Тетяна Дудко.

 Тетяна Дудко, вчителька географії Луцької школи №12: « Робили зауваження — чому там горять вогні. І все це йде як складова екологічного виховання наших учнів і на уроках будемо використовувати, на виховних годинах. Ми долучилися і наша школа буде продовжувати, і дорослі, і громадська організація. До 30 вересня ця акція триватиме. Діти бачили чим забруднений берег річки і були дуже здивовані. Спочатку, навіть, не змогли все взяти, але потім долучилися до цієї роботи».

 Учні, вчителі, мешканці мікрорайону зібрали три десятки мішків сміття — розповіла мама школяра Наталія Грушка. Увесь непотріб завезуть на полігон у село Брище.

 

Наталія Грушка, мама школяра: « Дітки наші навчені берегти природу. І щоб було чистенько і гарненько кругом. Ми їх до того ще й мотивуємо, щоб вони хотіли це робити. Ми плануємо і далі прибирати. Ось до прикладу, на Набережній, тому що там теж плачевна ситуація. Хочемо робити Луцьк чистим і нашу Україну».