Прапор Військово-морських сил Збройних сил України спустили у Луцьку

14:35, 16 вер. 2019
 
Прапор Військово-морських сил Збройних сил України спустили у  Луцьку

Прапор Військово-морських сил Збройних сил України сьогодні спустили у Луцьку на Київському майдані на підтримку українських моряків, звільнених з полону. Волинь — перша область, де відбувся такий захід, - розповів учасник бойових дій Олексій Кушнєр. Нагадаємо: торік 25 листопада українські катери і буксир здійснювали плановий перехід між українськими портами з Чорного в Азовське море в рамках ротації сил. Росія обстріляла та захопила військові кораблі України разом з українськими військовослужбовцями. У грудні 2018 у Луцьку відбулася акція на підтримку українських військовополонених моряків. Анатолій Горун, який підіймав тоді прапор, пригадав, як усе відбувалося.

Анатолій Горун, військовослужбовець 36-ої бригади морської піхоти: «Ми щасливі тим, що наші хлопці повернулися додому. Сподіваємось, що наша акція підтримала їх у полоні. Зараз вони на відпочинку у м.Одесі».

Олексій Кушнєр, учасник бойових дій: « Це була ініціатива волонтерів, учасників бойових дій. Ми запропонували ОДА і вони позитивно до цього поставилися, і коли ми його піднімали, і коли спустили. Ми, мабуть, перші, але зараз будуть спускати в інших областях і так само з кожної області будуть передаватися прапор ВМС».

 Прапор військово-морських сил волиняни передадуть морякам, а вони віддадуть його до Одеського музею військово-морських сил.