У Луцьку відбувся Марш на підтримку тварин

12:27, 16 вер. 2019
 
У Луцьку відбувся Марш на підтримку тварин

У Луцьку відбувся Марш на підтримку прав тварин. Зі слів організаторки заходу Ірини Петренюк, близько сотні лучан зібралися на Театральному майдані обласного центру, потім рушили пішою ходою  проспектом Волі.  Люди  тримали у руках плакати із закликами про гуманне ставлення до тварин. Організаторка акції у Луцьку Ірина Петренюк розповіла: мета заходу – привернути увагу суспільства до жорстокого поводження з тваринами та на законодавчому рівні визнання права власності на тварину.

Ірина  Петренюк, організаторка маршу за права тварин у Луцьку: «Довести – чия тварина, навіть як що в неї є ветеринарний паспорт, немає ніякої можливості. Це перше, що треба змінити. По-друге: мають бути посилені заходи з жорстоким поводженням з тваринами і мають бути більш досконалі закони, щоби приводити у дію ці покарання».

Директорка комунального підприємства «Ласка» Наталія Рудь, яка прийшла на марш, розповіла, що у Луцьку періодично вилучають тварин з приватних помешкань, бо там  за ними не доглядають. 

Наталія Рудь, директорка КП «Ласка»: «Недавно забрали 8 тварин з квартири, це в районі вулиці Стрілецької. Тварини були в дуже жахливому стані. Але ця жінка продовжує говорити, що вона їх рятувала.  – Чи реагувала поліція? – Поліція виписала адмінпротокол по порушенню правил утримання тварин, але я наполягаю на тому, що таким людям потрібно заборонити взагалі утримувати домашніх тварин».

Лучанин Олег Зейлик, який тримає в дома кота, каже: в Україні потрібно створити зоополіцію.

Олег Зейлик, учасник Маршу за права тварин у Луцьку: «Мій плакат «Годі мучити тварин» це звернення до догхантерів, щоб вони не були жорстокими до тварин, тому що це таки самі живі створіння як і люди, вони мають право на життя і співіснування з нами».