У Ковелі День державного прапора відзначили велопробігом

17:38, 23 сер. 2019
 
У Ковелі День державного прапора відзначили велопробігом

У Ковелі День державного прапора відзначили велопробігом: вулицями міста проїхали більше сотні велосипедистів. Ініціаторами велопробігу були спортсмени клубу “Ковель” та міського центру “Спорт для всіх”. Більше подробиць — в матеріалі наших кореспондентів.

З десятої ранку на площі Героїв Майдану почали збиратися велосипедисти.

Олександр Криштоф, ковельчанин, учасник акції:“Дізналися про це з Фейсбуку і вирішили приєднатися. Бо це важливо для патріотичного виховання дітей. Тому хочеться підтримати... Надіємось, що збереться багато людей і ми гарненько прокатаємося...”

Ковельчанин Павло Недільський розповідає: не лише “дружить” з велосипедом, а й сам конструює безмоторну техніку.

Павло Недільський, учасник СК “Ковель”: “Я вже давно займаюся і велотуризмом, і беру участь в подібних заходах. Я думаю, сьогодні ми покажемо, що в місті Ковелі є велотуристи, які толерантно ведуть себе на дорогах і дотримуються правил. Головне для нас — безпека руху.  Добре, що діти зібралися. Бо діти — це наше майбутнє...”

Подолавши 4 кілометри ковельського середмістя, велосипедисти фінішували біля пам’ятника борцям за волю України. Пані Наталія Шеремета  подолала дистанцію у національному костюмі разом зі своєю родиною.

Наталія Шеремета, ковельчанка, учасниця акції:“В мене в шафі висить щонайменше 4-ри вишиванки. При можливості на свято я завжди намагаюся одягнути вишиванку. Бо це гарно... А спідниця — це не проблема для пересування на велосипеді. Після фінішу захоплюють емоції. Я завжди беру участь у таких велопробігах, коли дозволяють обставини. Мені це дуже подобається...”

Місце, де фінішували учасники велопробігу, знакове для ковельчан: саме тут в серпні 1990-го року вперше замайорів синьо-жовтий стяг над Ковелем, розповів Павло Недільський.