Працівники ЖКП пообіцяли мешканцям будинку на вул. Хурсенка, 29 ліквідувати комунальні поламки протягом дня

14:53, 23 сер. 2019
 
Працівники ЖКП пообіцяли мешканцям будинку на вул. Хурсенка, 29 ліквідувати комунальні поламки протягом дня

Мешканці п’ятиповерхівки, що по вулиці В’ячеслава Хурсенка, 29 у Луцьку понад 10 років не можуть добитися того, аби житлово-комунальне підприємство міста навело лад із комунікаціями у підвалі їхнього будинку та у дворі, - розповіла Суспільному мешканка Ганна Трофимчук. Жінка каже: у підвалі стоїть вода, а в дворі нема асфальтового покриття.

У дворі будинку по вулиці В’ячеслава Хурсенка, 29 близько 10-тої ранку зібралися мешканці. Вони чекають зустрічі з представниками житлово-комунального господарства міста. Жителька будинку Ганна Трофимчук розповідає: у їхньому дворі жодного разу  не поновлювали асфальтне покриття.

Ганна Трофимчук, мешканка будинку по вулиці В. Хурсенка, 29: «У мене зламаний меніск, завдяки оцій доріжці. І подивіться: наші люди ходять з паличками. Як їм можна тут пройти? Ми звертались і в міськвиконком, і в будинкоуправління, скрізь ми звертались, допомоги – ніякої».

Мешканець першого поверху Андрій, який свого прізвища не назвав,  розповідає, що у квартирі сирість, у підвалі будинку збирається вода, каналізаційні труби потріскали.

Андрій, мешканець будинку по вулиці В. Хурсенка, 29: «Тут дірка забита ковбаном. Протікає, тече. Тут труби полопали, але чекають поки повністю прорве. А тут треба замінити каналізацію повністю, бо в одну мінуту може прорвати. Тут одна тріщина, тут друга, третя і з другої сторони. Ціла труба в мікротріщинах».

Спілкуватися  із жителями будинку прийшли майстри та сантехніки житлово-комунального підприємства № 7, яке обслуговує будинок.

Ірина Фокіна, майстриня ЖКП №7: «Була забита зовнішня каналізація. Потім внутрішньо будинкова. Так як тут є проблема в цьому будинку, в нас є апарат високого тиску і ми промивали цю каналізацію. Ви бачили? В січні місяці. 28-го. В лютому місяці так само».

Після огляду підвального приміщення, майстрині ЖКП Ірина Фокіна та Світлана Волошина разом із мешканцями обговорили, як діятимуть далі.

Ірина Фокіна, майстриня ЖКП №7: «Трошки тріщина на каналізаційній трубі, яку зачеканимо або сьогодні, або в понеділок».

Світлана Волошина, майстриня ЖКП №7: «Щодо благоустрою двору - ми пропонуємо звернутися в департамент ЖКГ письмово з підписами мешканців. Там їх поставлять на чергу, для виконання таких робіт з міського бюджету. А окремі роботи, які хочуть зробити мешканці, то ми послуги надаємо згідно коштів, які вони нам сплачують, і на даний час є перевикористання тих коштів, то роботи можемо провести на умовах співфінансування і згідно черги».