Волонтер Сергій Добродомов розповів про прапори, які привіз з передової

10:45, 23 сер. 2019
 
Волонтер Сергій Добродомов розповів про прапори, які привіз з передової

 «Де є прапор України – там є наша держава», - говорить волонтер із Волині Сергій Добродомов, якого називають «Дєд Волинь». На схід України від їздить з допомогою для військових із 2014-го року.  Суспільному чоловік показав стяги, які привіз із передової.  Волонтер Сергій Добродомов розповідає: під час однієї з перших поїздок у зону АТО з допомогою захисникам, на його машині написали «Дєд Волинь». Пізніше автор цього напису загинув у боях. Волонтера відтоді і донині називають «Дєд Волинь». На фотографіях показує  зустрічі з військовими. Каже, що куди б не заїхав – усі мають Прапор України: на блокпостах, у бліндажах, на одязі, зброї, в автівках.

Сергій Добродомов (Дєд Волинь), волонтер: «Вони на метр просунулися і підіймають прапор - це Україна. Для них прапор - це святе. - Для вас? - Однозначно, за це я воюю – їжджу!»

«Дєд Волинь» показує прапори, які йому підписали військові. Один із них – від  танкового батальйону 14 бригади  - так дякували військові за допомогу, доставку їжі, засобів захисту, запчастин, одягу.

Сергій Добродомов (Дєд Волинь), волонтер: «Було холодно, голодно, не було що вдягнути, боєприпасів, їсти не було, а в кожному підрозділі був прапор України, на кожному авто. І найперше, куди б вони не заходили - піднімали прапор України. Завжди, як їжджу, то маю із собою пару прапорів і для хлопців - святе підписати прапор сюди на тиху землю».

 Інший прапор привіз від військових 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар», які стояли  під Горлівкою.

 Сергій Добродомов (Дєд Волинь), волонтер: «Підписував його ще командир взводу розвідки Таєць, він загинув у 16 році. Підірвалися на міні під час виходу з бойового завдання. Завжди питають прапор, на кожній позиції. І хлопці завжди стараються  поближче вийти до сірої зони, щоб поставити прапор біля «сєпарів», аби знали, що це Україна».

 Волонтер каже, що здійснив більше сотні поїздок, далі перестав рахувати. Нині «Дєд Волинь» ремонтує  авто й готується до чергового виїзду. Каже: такий подарунок хоче зробити військовим до Дня Незалежності.