Третій Міжнародний фестиваль літньої сеньйоріади стартував в обласному центрі

18:14, 22 сер. 2019
 
Третій Міжнародний фестиваль літньої сеньйоріади стартував в обласному центрі

 Люди віком від 50 до 90 років змагаються у Луцьку в спортивних та інтелектуальних дисциплінах. Третій Міжнародний фестиваль літньої сеньйоріади стартував в обласному центрі зранку. Суспільне Волині - медіапартнер сеньйоріади.

Відкриття сеньйоріади відбулося на стадіоні «Спортивне ядро». На неї приїхали  майже 400 учасників літнього віку, які сформували 33 команди, - розповіла організаторка, голова ГО «Центр освіти «Університет третього віку»  Оксана Степанюк. Каже: сеньйоріада відбувається у семи локаціях.

Оксана Степанюк, організаторка сеньйоріади: «Приїхало багато гостей з Луцька, області, вітаємо гостей з Польщі, Туреччини, Словаччини – це 12 команд закордонного представництва. З України є команди з багатьох міст.У нас є багато видів спорту в таборі «Сонячний» де веслування, в клубі «Біла тура» змагання з шахів, у науковій бібліотеці змагання зі спортивного бриджу, у школах змагання з тенісу та стрільби з гвинтівки.»

У бігові на 60 метрів бере участь Христина Ментік із Польщі. Жінка говорить, що зародилася сеньйоріада в її країні, тепер стала традиційною для Волині.

Христина Ментік, учасниця сеньйоріади, «Університету третього віку» в м. Лази (Польща): «Хочемо долучити до сеньйоріади й німців, далі й усю Європу, потім треба зробити такі змагання континентальними.» 

Богдан Радко, віце-президент «Університету третього віку» в Польщі: «Рух Олімпіади – це визволення активності сеньйорів назовні, це зближує. Ще дуже подобається  гостинність українців.»

Олексій Костюкевич, фельдшер: «Працюватимемо позмінно, було декілька звернень із незначних пошкоджень. Ще підходять люди перед забігами й контролюють своє здоров’я.»

На змагання вперше приїхала Людмила Ковальова.

Людмила Ковальова, учасниця змагань (Черкаська область): «Цікаво було подивитися і прийняти участь. По-перше, це мені сподобалося місто, таке гарне, зелене, чисте місто, мені сподобалося.»

Учасниця сеньйоріади Галина Алєксєєва каже: в молодості займалася спортом, потім закинула. Вийшовши на пенсію тренування відновила.

Галина Алєксєєва, учасниця змагань (Сумська область): «У нас команда із Сум, бігаємо, стрибаємо та відтискаємося – Скільки відтиснетеся? – ще не знаю, не пробувала, але думаю, що зможу.»

За підсумками змагань організатори планують вручити 282 медалі за здобуття першого, другого і третього місць.