У таборі "Сонячний" на Волині відпочивають діти з Луганщини

16:07, 22 сер. 2019
 
У таборі

Двадцятеро школярів з міста Попасна Луганської області відпочивають у таборі «Сонячний» поблизу села Гаразджа. Для гостей волиняни підготували цікаве та змістовне дозвілля, розповіла вихованиця Наталя Шум’янко.

Римма, Катерина та Настя - школярки з міста Попасна Луганської області. Вдруге літні канікули дівчата проводять у таборі «Сонячний», що поблизу Луцька.

Римма Ханатова, школярка з м. Попасна ( Луганська обл.): «На Волині я вчетверте, це особливе місце, де я розслабляюсь, релаксую. Це неймовірна природа, свіже повітря, це для мене сонячне місце завжди.»

Катерина Шулакова, школярка з м. Попасна ( Луганська обл.):"З першого дня в очі потрапляє гостинність волинського народу, природа, сама атмосфера табору, ми знайшли багато друзів."

Єгор Макаренко  на Волині  вперше. Каже: в західних областях України бував не раз.

Єгор Макаренко, школяр з м. Попасна ( Луганська обл.): «Менталітет людей дуже подобається, чуйні, відверті люди, які знаходяться навколо нас.»

У таборі нині відпочиває двадцятеро дітей різного віку  з Попасної. Стефанія Крамарєва - одна з найменших, їй 8 років. На Волинь приїхала з сестрою.

Стефанія Крамарєва, школярка з м. Попасна ( Луганська обл.): «Я не боялася далеко їхати, мене багато куди відпускали .Тут дуже красиво і пахне лісом.» 

   

Вікторія Макаренко, керівниця групи: «Така можливість відкривати Україну зявилася , може, не зовсім зручна ситуація до цього призвела, але в такий спосіб намагаємось відсторонюватись від проблем.»

Керівник групи Анатолій Береславський розповідає: частина луганських дітей приїхала до «Сонячного» не вперше.

Анатолій Береславський, керівник групи: «Дорога важка, 2 ночі діти не спали, але втома приємна. Ось у нас є такі браслети, минулий рік вони приїхали з такими браслетиками і носили, поки не постиралися, то я тільки слухала про «Сонячний».

Анна Білоус, школярка з м. Луцька: «Коли дізналися, що ви будете,  то були раді, зустрілися несподівано, багато нових друзів, дуже класно, що дають таку можливість приїжджати дітям зі Сходу.»

Зараз у таборі оздоровлюється сорок дітей. За два тижні- стільки триває зміна - вони відвідають історичні й культурні місця нашої області, зустрінуться з волинськими лицарями та відомими на Волині людьми. Нині правила безпеки на воді учням нагадали рятувальники.

Наталія Шум’янко, старша виховниця табору: «Це відпочинковий табір, але хочеться, щоб було корисне.»

Дозвілля поповнять майстер - класи.Учора школярі робили ляльки – мотанки.

Діти з Луганської області відпочиватимуть на Волині до 29 серпня.